Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feil mobilringetone utløste parlamentsbråk

Shiamuslimer, sunnimuslimer og livvakter i klinsj i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Samme dag som Iraks president Jalal Talabani kunne slå fast at over tusen mennesker ble drept som følge av vold mellom de ulike grupperingene i Bagdad forrige måned, oppstod det også bråk i parlamentet mellom de ulike religiøse gruppene.

Parlamentsforsamlingen ble onsdag avbrutt av at de shiamuslimske og sunnimuslimske lederne stormet ut i protest over en mobilringetone, skriver The Times.

Bråket startet da mobilen til Gufran al-Saidi, en hardline shiamuslimsk politiker og medlem av Moqtada al-Sadrs radikale bevegelese, ringte med tonene av en shiamuslimsk bønn.

Slåsskamp

Da reagerte sunnilederen Mahmoud al-Mashhadani med å sende en av sine bevæpnede livvakter bort for å få slått av mobilen. I stedet ringte mobilen enda en gang og dermed var bråket i gang med både livvakter og al-Saidi innblandet i basketaket.

Al-Saidi forlot parlamentet i protest og presenterte ventende tv-journalister dette budskapet:

- Jeg krever en umiddelbar etterforskning.

Rett i hælene hadde hun en av de sunnimuslimske politikerne som hadde følgende å si:

GURAN AL-SAIDI: Den sunnimuslimske hardlineren har vært i hardt vær i parlamentet tidligere. Da dreide det seg ikke om mobilringetoner, men det faktum at hun er et kvinnelig parlamentsmedlem. Ikke alle er like beigestret for at hun skal tale i nasjonalforsamlingen. Foto: Reuters
GURAN AL-SAIDI: Den sunnimuslimske hardlineren har vært i hardt vær i parlamentet tidligere. Da dreide det seg ikke om mobilringetoner, men det faktum at hun er et kvinnelig parlamentsmedlem. Ikke alle er like beigestret for at hun skal tale i nasjonalforsamlingen. Foto: Reuters Vis mer

- De involverte burde saksøkes og livvaktene burde være ubevæpnet i parlamentet.

Etter 20 minutter returnerte alle politikerne til parlamentsforsamlingen.

18 irakere drept

I ulike voldsaksjoner onsdag har 18 irakere mistet livet. I det verste angrepet ble en buss med 11 ansatte fra det statlige selskapet Baqouba angrepet av bevæpnede menn.

<B>REAGERTE:</B> Den sunnimuslimske parlamentspolitikeren Mahmoud al-Mashhadani reagerte på den shiamuslimske mobilringetonen. Han sendte livvakten for å ordne opp. Det ble det bråk av.
<B>BEKYMRINGSVERDIG:</B> Iraks president Jalal Talabani har grunn til å bekymre seg over de nye dødstallene som kommer som resultat av uro mellom de ulike religiøse grupperingene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling