Feil på alle Volvos nye stasjonsvogner

Problemer med kollisjonsputer. 65 000 biler kalles inn på verksted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Volvo-ledelsen i Gøteborg har i etttermiddag bestemt seg for å tilbakekalle samtlige 65 000 solgte 2008-modeller over hele verden av stasjonsvognene V70 og XC70.

Dette er blant de aller vanligste nye stasjonsvognene på norske veier. Det er feil med kollisjonsputene på begge sider, de såkalte sidekollisjonsgardinene.

Ifølge Gøteborgs-Posten er 22 384 av Volvoene som blir tilbakekalt, solgt i Sverige. Tidligere tester har vist at sidekollisjonsgardinene har løst seg ut seint, og i dag bestemte bilprodusenten å ta  den store prosessen med å sjekke alle bilene.

Om lag 2 800 av stasjonsvognene er solgt i Norge.

- Vi har ennå ikke fått den formelle beskjeden fra Volvos hovedkontor. Det første vi kommer til å gjøre, er å gå til Vegdirektortatet for å få oppdatert adresselistene på alle eiere av disse bilene. De vil etter hvert få en orientering i posten om hva de skal gjøre, sier informasjonssjef for Volvo personbiler i Norge, Tore Løvig, til Dagbladet.no.

Kan kjøres

Ifølge Løvig har ikke feilen med sidekollisjonsgardinene ført til alvorlige skader i noen ulykker.

Men testresultatene hos den europeiske sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP er likevel slik at den omfattende operasjonen blir satt i gang over hele verden for å rette opp problemet.

 INNKALLES:  All2 2008-modeller av Volvo V70 blir innkalt til verksted. Sidekiollisjonsgardinene løse for seint ut. Foto: Volvo.
INNKALLES: All2 2008-modeller av Volvo V70 blir innkalt til verksted. Sidekiollisjonsgardinene løse for seint ut. Foto: Volvo. Vis mer

- Det vil ikke bli noe forbud mot å kjøre med bilene fram til feilen  er rettet opp.

- Det blir snakk om å bytte ut noe av software\'en som styre utløsningen av sikkerhetsgardinene. Eierne får  beskjed om å møte fram der de har kjøpt bilen, og Volvo tar regningen, sier informasjonssjefen.