Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feil signal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statoil-sjef Harald Norvik mener at lønnsforskjellene mellom ledere og vanlige arbeidstakere vil øke i framtida. Han sier at dette er en konsekvens av internasjonaliseringen, og minner om at forskjellene var større i 50-åra enn i dag.
  • Slike tanker er selvsagt utbredt i en del kretser, særlig i NHO. Men de blir ikke riktigere av at de nå kommer fra sjefen i et statsselskap. Det gjør ikke saken bedre at utspillet kommer like foran et lønnsoppgjør der spørsmålet er om moderasjonslinjen skal fortsette. Det som forundrer oss mest er at de som burde være mest interessert i at denne inntektspolitikken føres videre, alltid er de verste til å ødelegge klimaet for at dette skal lykkes. Dessuten gir den norske lønnsmodellen med relativt små forskjeller åpenbare fortrinn både for vårt næringsliv og samfunnet som helhet. Det er altfor lettvint å skylde på utlandet for å gi dette på båten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!