- Feil ved lyskastere

BERLIN (Dagbladet): Det tyske fjernsynsselskapet n-tv innrømmer at det var tekniske feil ved de 400 watts lyskasterne som ble brukt på Skaugum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men n-tv- ledelsen erkjenner ingen skyld.

- Så langt jeg har satt meg inn i rapporten som er utarbeidet etter undersøkelsene av det tekniske utstyret som ble brukt, ble det konstatert feil ved lyskasterne. Slik virket de som speil for det ekstreme sollyset denne dagen, sier pressetalsmann Thomas Schulz i den private fjernsynssenderen n-tv til Dagbladet.

- Denne kombinasjonen var etter det jeg forstår årsak til forbrenningsskadene kronprinsparet ble påført, sier Schulz.

Tar ikke ansvar

Hans innrømmelser betyr ikke at fjernsynssenderen eller TV-kjendis Sandra Maischbeger (35), som gjennomførte intervjuet før kronprinsparets planlagte tysklandstur, erkjenner subjektiv skyld for forbrenningsskandalen.

- På ingen måte. Maischberger handlet i god tro. Hun gikk ut fra at lyskasterne fungerte slik de skulle, slik de har gjort i årevis under fjernsynsopptak over hele verden, understreker Schulz.

Rapport til Slottet

Sandra Maischberger er fortsatt svært lei seg for forbrenningsskadene som førte til at kronprinsesse Mette-Marit måtte avlyse turen til Tyskland. Fjernsynskjendisen er i stadig telefonkontakt med Slottets informasjonssjef Wenche Rasch, og håper oppstyret vil legge seg når kronprinsparet har satt seg inn i rapporten, som ble forsøkt sendt til Slottet straks den forelå torsdag. Der ligger rapporten fortsatt uåpnet i et havarert dataanlegg.

Den fire sider store rapporten er utarbeidet av institusjonen Berufsgenossenschaft i Hamburg, en uavhengig institusjon som tester og godkjenner teknisk utstyr som også brukes ved fjernsynsopptak.

Intervjusituasjonen på Skaugum ble rekonstruert nøyaktig under undersøkelsene i Hamburg. De seks lyskasterne av typen Kobold HMI 400 watt ble satt opp på fire meters avstand, slik tilfellet var på Skaugum under opptakene i begynnelsen av mai. Mot både kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og Maischberger ble det rettet to lyskastere. Også Maischberger ble lettere brannskadd.

FORBRENT: Kronprinsesse Mette-Marit ble kraftig forbrent under et intervju på Skaugum tidligere i år. Feil på lyskasterne var årsaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer