Feilaktig drapsdømt - fri etter 24 år

Tre menn dømt for drap i 1996, slapp fredag ut fra fengsel i New York etter at en dommer besluttet at dommen måtte forkastes.

FRI: George Bell (t.v.) holder opp en knyttneve i det han, Rohan Bolt og Gary Johnson fredag ble sluppet fri fra Green Haven Correctional Facility etter å ha sittet fengslet i 24 år for et drap. Foto: Amr Alfiky/The New York Times
FRI: George Bell (t.v.) holder opp en knyttneve i det han, Rohan Bolt og Gary Johnson fredag ble sluppet fri fra Green Haven Correctional Facility etter å ha sittet fengslet i 24 år for et drap. Foto: Amr Alfiky/The New York Times Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): George Bell hevet den høyre knyttneven da han kunne gå ut porten hos Green Haven Correctional Facility i New York som en fri mann, sammen med Rohan Bolt og Gary Johnson.

Alle hadde tårer i øynene da de endelig kunne omfavne familiene sine.

- Vi klarte det endelig! ropte Bolt da han kunne klemme sitt unge barnebarn for første gang.

- Jeg var bare 19 år gammel da denne beklagelige reisa begynte. Jeg var bare et barn uten noen klar forståelse av loven eller mine rettigheter. Takk for at du gir meg en ny sjanse i livet, sa Bell tidligere under rettsmøtet.

De tre har sittet fengslet i over 24 år for drap fram til en dommer fredag besluttet at dommen var feil fordi beviser som kunne ha frikjent dem «bevisst ble holdt tilbake» fra advokatene deres. Det melder en rekke amerikanske medier, blant annet New York Times og Washington Post.

Dobbeltdrap

Helga før jul i 1996 var eieren av en butikk i East Elmhurst i Queens i ferd med å åpne sammen med en politimann, som ikke var i tjeneste, men jobbet ekstra som sikkerhetsvakt. De to ble overfalt av en gruppe menn, skutt og drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer