Feilaktig siktet for drap

Nå har skuespiller Mikkel Gaup har fått 30 000 i erstatning etter den feilaktige drapssiktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i mai i fjor Mikkel Gaup (34) ble pågrepet sammen med tre andre etter at en mann ble funnet død på Vormsund i Nes. Skuespilleren var på vei hjem fra en dansetilstelning.

Traumatisk

De fire ble satt på glattcelle, fratatt klær og kropsvisitert. De ble siktet for forsettlig drap. Gaup måtte være på glattcella i 12 timer.

Nå har Eidsivating lagmannsrett bestemt at alle de fire skal få 30.000 kroner i oppreisning, skriver Romerikes Blad..

Gaup har fått psykiske ettervirkninger etter oppholdet på glattcella. Han har fått søvproblemer og fungerer dårlig sosialt. Han har også opplyst at medieomtalen har vært en stor belastning.

Også de tre andre innvolverte sa at de har fått problemer i ettertid.

- Polititabbe

Retten kritiserte i dag politiets arbeid:

«Etter lagmannsrettens syn kan det rettes betydelig kritikk mot politiet for manglede informasjon overfor personer som var blitt siktet og pågrepet i en drapssak. Mangelen på informasjon over disse står i sterk kontrast til den klare informasjonen som ble gitt til pressen», heter det i dommen.

Også de fires advokat går hardt ut mot politiet.

- Dette var en politiflause. Alle yrkesgrupper kan gjøre feil, men da må man kunne forlange at de er ydmyke i etterkant. Det har ikke politiet vært i denne saken. De har opptrådt arrogant overfor de fire uskyldige, sier advokat Gunhild Lærum.

KJENT FRA VEIVISEREN:</B> Mikkel Gaup ble feilaktig siktet for drap i fjor.