FEIL TALL: Valgdeltakelsen i Egypt var lavere enn det som først ble rapportert. Foto: SCANPIX/EPA/AMEL PAIN
FEIL TALL: Valgdeltakelsen i Egypt var lavere enn det som først ble rapportert. Foto: SCANPIX/EPA/AMEL PAINVis mer

Feilberegnet valgdeltakelsen i Egypt

Valgdeltakelsen nedjusteres nå med 10 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Valgdeltakelsen i første runde var 52 prosent, ikke 62 prosent, sa valgkommisjonens leder Abdel Moez Ibrahim til pressen i dag.

Ibrahim sier at feilen ble begått av kommisjonens sekretariat, og legger til at han selv var veldig sliten da han opplyste om de første tallene på en pressekonferanse i forrige uke. Da ble det sagt at deltakelsen var på rekordhøye 62 prosent, det største frammøtet i Egypts historie.

I dag var det også en ny runde i valget på nasjonalforsamling. Dette var et personvalg som ble avholdt fordi flesteparten av kandidatene til de individuelle plassene i underhuset ikke fikk nok stemmer i forrige uke.

Partiet til Det muslimske brorskap, Frihets- og rettferdighetspartiet (FJP), kom best ut av den første valgrunden. Partiet håper å øke sin ledelse over de mer ytterliggående islamistiske partiene og liberale partier i de kommende valgrundene, skriver Reuters.

Valget i Egypt skjer i tre omganger over seks uker. Av de 498 plassene som er på valg i underhuset i nasjonalforsamlingen, skal to tredeler fordeles i henhold til hvilke partier som fikk størst oppslutning. Den siste tredelen går til uavhengige kandidater.

(NTB)