Feilinformerte forsikringsselskapet - må i fengsel og betale en halv million i erstatning

Drammenser forsøkte å få utbetalt kunstig høy forsikringssum etter kollisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den trettitre år gamle drammenseren ble i Drammen tingrett dømt for forsikringsbedrageri etter å ha feilinformert forsikringsselskapet om skader knyttet til to kollisjoner med bil.

Ifølge den ferske dommen fra Drammen tingrett er den trettitre år gamle drammenseren dømt til å betale nesten 580.000 kroner i skadeerstatning til DNB Skadeforsikring.

Mannen er også dømt til fengsel i 120 dager. Dette på grunnlag av det retten mener er feil utfylte skademeldinger etter to trafikkulykker som fant sted 2014, skriver Drammens Tidende.

Oppga feil skade Den første ulykken skjedde 15. mars i Lier, hvor drammenseren skal ha forklart at han med sin BMW, kjørte i bakparten på bilen kjørende foran.

Ifølge dommen skal mannen ha skrevet i skademeldingen at hele fronten på bilen hans ble skadet som følge av sammenstøtet, samt skader bak og på underfanger på den forankjørende bilen, som var en Volvo XC90.

Disse opplysningene ble gitt til tross for at de oppgitte skadene helt eller delvis må ha oppstått på en annen måte.  Opplysningene ble gitt i den hensikt å få utbetalt en forsikringssum fra forsikringsselskap DNB Skadeforsikring AS, heter det i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer