Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feilinformerte forsikringsselskapet - må i fengsel og betale en halv million i erstatning

Drammenser forsøkte å få utbetalt kunstig høy forsikringssum etter kollisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den trettitre år gamle drammenseren ble i Drammen tingrett dømt for forsikringsbedrageri etter å ha feilinformert forsikringsselskapet om skader knyttet til to kollisjoner med bil.

Ifølge den ferske dommen fra Drammen tingrett er den trettitre år gamle drammenseren dømt til å betale nesten 580.000 kroner i skadeerstatning til DNB Skadeforsikring.

Mannen er også dømt til fengsel i 120 dager. Dette på grunnlag av det retten mener er feil utfylte skademeldinger etter to trafikkulykker som fant sted 2014, skriver Drammens Tidende.

Oppga feil skade Den første ulykken skjedde 15. mars i Lier, hvor drammenseren skal ha forklart at han med sin BMW, kjørte i bakparten på bilen kjørende foran.

Ifølge dommen skal mannen ha skrevet i skademeldingen at hele fronten på bilen hans ble skadet som følge av sammenstøtet, samt skader bak og på underfanger på den forankjørende bilen, som var en Volvo XC90.

Disse opplysningene ble gitt til tross for at de oppgitte skadene helt eller delvis må ha oppstått på en annen måte.  Opplysningene ble gitt i den hensikt å få utbetalt en forsikringssum fra forsikringsselskap DNB Skadeforsikring AS, heter det i dommen.

Kolliderte igjen Seinere samme år var mannen på nytt involvert i en kollisjon med bil, hvor han skal ha forklart at den møtende bilen brøt vikeplikten.

Trettitreåringen skal ha skrevet i skademeldingen at hans bil, denne gangen en Audi A6, fikk påført skader på fanger, grill, skjerm og lykter. Bilen han kolliderte med denne gangen var en Volkswagen Polo.

Ifølge dommen fattet mannens forsikringsselskap DnB Skadeforsikring mistanke om at sammenstøtet mellom de to bilene kunne være arrangert, og undersøkte dette nærmere.

Forsikringsselskapet fattet mistanke Et selskap som heter Rekon, som utfører tekniske analyser og utredninger av trafikkulykker, ble hyret inn for å se nærmere på begge mannens ulykkessaker.

Selskapet konkluderte med at begge mannens biler, både Audien og BMW-en, hadde klare spor etter flere kollisjoner i de meldte skadeområdene. Dette gjaldt både drammenserens to biler og Volvoen han kjørte inn i 15. mars.

I fjor avdekket forsikringsselskapene forsikringssvindel til en verdi av 574 millioner kroner, ifølge tall fra Finans Norge.

Ga feil informasjon til forsikringsselskapet — De skadene som framstår på bilene ved taksering er forårsaket av mer enn en kollisjon, sannsynligvis minst tre kollisjoner, da det er riper i minst tre retninger på fangertrekket på Volvoen og at det er to avtrykk etter Volvoens hengerfeste i fangertrekket til BMW-en, samtidig som BMW-en må ha hatt et treff ute på venstre hjørne for å bøye inn fingerbjelken, står det i konklusjonen.

Retten mente at det i begge sakene er gitt feil informasjon til DnB, og at det heller ikke er mulig å få de aktuelle skadene på siktedes Audi, som følge av sammenstøtet med en Volkswagen Polo.

Retten fant det hevet over enhver tvil at siktede visste at han ha uriktige opplysninger i begge tilfellene, og at dette var gjort bevisst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!