Imad (57) døde på Trandum:

Feilinformerte Stortinget om dødsfall

Da ryktene begynte å svirre, forsikret justisminister Jøran Kallmyr (Frp) Stortinget om at irakiske Imad (57) døde på sykehus. Det var feil. Nå krever SV at alle steiner snus.

GA FEIL INFORMASJON: Dødsfallet det er snakk om skjedde 29.oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GA FEIL INFORMASJON: Dødsfallet det er snakk om skjedde 29.oktober i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SVs stortingsrepresentant Karin Andersen krevde i fjor høst svar fra justisminister Jøran Kallmyr (Frp) i Stortinget, etter at ryktene begynte å svirre om et uvanlig dødsfall på utlendingsinternatet Trandum.

SV-representanten hadde hørt at en irakisk mann hadde dødd under opphold på Trandum, men fikk da en forsikring fra politiets øverste sjef om at mannen døde etter å ha blitt innlagt på sykehus.

Det viser seg å være feil, da mannen døde på Trandum. Nå krever SV full oppvask.

- Det å feilinformere Stortinget i en slik sak, hvor noen har dødd i politiets varetekt, er veldig alvorlig. Det vet Justis- og beredskapdepartementet, og det bør politiet også vite. Det handler om den grunnleggende tilliten i samfunnet vårt, sier Andersen.

Hun ble onsdag kveld oppringt av justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H), som bekreftet at svaret Andersen fikk fra Kallmyr i fjor høst, var uriktig.

Mæland tok kontakt med Andersen, etter at Dagbladet konfronterte Justis- og beredskapsdepartementet med opplysningen samme dag.

Dødsfallet granskes nå av Fylkesmannen i Oslo og Viken, som har åpnet tilsynssak mot Politiets Utlendingsenhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer