Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feilinnkjøp kan koste Forsvaret 180 millioner

Dersom Forsvaret må kjøpe inn et helt nytt radarsystem til kystvaktfartøyene kan de totale kostnadene komme opp i 180 millioner kroner, skriver Nordlys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et system som er kjøpt inn holder ikke mål og tre av fire kystvaktfartøyer har begrensede muligheter til å bruke helikoptrene sine. Forsvaret innrømmer nå at det er gjort et feilaktig innkjøp.

- Vi har gjort en dårlig jobb, sa sjefen for Forsvarets Logistikkorganisasjon i Sjøforsvaret, direktør Erik Hernes, under en pressekonferanse i Tromsø om innkjøp av kystvaktradaren.

Han forklarte at Forsvaret ikke hadde økonomi til å kjøpe det beste radarsystemet. Systemet de endte med viste seg å være uegnet til å operere helikoptre. Dette har medført at bare KV «Nordkapp» kan bruke helikopter som forutsatt, fordi dette skipet fortsatt har det gamle systemet.

Ifølge Nordlys har de ansvarlige for innkjøpet av radaren lenge benektet at det var noe feil med den. Men nå har de snudd om og innrømmer feiltakelsen. Etter to års testing fungerer fortsatt ikke radaren, men det skal foretas tester i ytterligere ni måneder før det eventuelt blir tatt en avgjørelse om å kjøpe nytt system.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media