Feilmedisinert til døde?

Fylkessjukehuset på Stord etterforskes for mulig feilbehandling, etter at en kvinnelig pasient døde av en overdose på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pasienten (54) døde samme dag som hun fikk en overdose smertestillende, skriver Bergens Avisen.

- Men det er ikke mistanke om at det er gitt aktiv dødshjelp, sier politiadvokat Ole Bjørn

Mevatne til BA.

Det var ifølge BA sykehuset selv som meldte fra om det unaturlige dødsfallet på sykehuset i mars i fjor.

Kreftsyk

Kvinnen hadde uhelbredelig kreft og hadde bare kort tid igjen å leve. En lege og en sykepleier er sentral i etterforskningen av saken. Et av spørsmålene politiet skal avklare er om legen foreskrev for stor dose

smertestillende, eller om vedkommende som satte sprøyten har misforstått legens ordre.

- Ingen er verken mistenkt eller siktet i saken. Vi har nå bedt om uttalelser fra helsemyndighetene før det blir tatt stilling til om det er begått en straffbar handling, sier Mevatne til BA.

- Det er på det rene at kvinnen ikke hadde lenge igjen. Vi skal avklare om døden ble fremskyndet på grunn av behandlingen, og om sykehuset eller helsepersonell har gjort noe straffbart, sier politiadvokaten.

- Vi mener den rettslige obduksjonen konkluderer med at kvinnen døde en naturlig død av sykdommen hun hadde. Samtidig viste obduksjonen at pasienten var gitt en for stor dose av et preparat. Det er sterkt beklagelig. Saken er grundig gjennomgått ved sykehuset, og den menneskelige svikten har ført til at vi har endret våre rutiner, sier Thorleif Meidell Vaage, direktør ved Fylkessjukehuset på Stord, til BA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.