Feilmerket 400 tonn sprengstoff

Dyno Nobel gikk i går ut og etterlyste 16.000 sekker med sprengstoff. Sekkene ble feilmerket og politiet i Fredrikstad etterforsker nå om dette har ført til en dødsulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprengningsulykken skjedde i forrige uke og en person omkom. - I denne sammenhengen er det mistanke om at det på grunn av feilmerking, er brukt feil sprengstoff, sier avdelingsdirektør Rolf E. Bjørnstad i Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern (DBE) til Aftenposten.

Det var i juni i år at produsenten manglet riktig emballasje. 16.000 sekker, eller 400 tonn, av sprengstoffet Anolit ble derfor puttet i andre sekker, som siden ble merket med tusj som har blitt vasket bort. På sekkene står det nå Anolitt F, en 30 prosent letter utgave av vanlig Anolit.

Dyno fikk tillatelse av DBE til å merke om sekken, men det ble ikke spesifisert hvordan merkingen skulle gjøres. I dag er DBE sterkt kritisk til at Dyno nøyde seg med å bruke tusj.

Markedssjef Tore Husaas i Dyno oppfordrer de som har Anolit lett eller Anolit F-sekker produsert mellom 30. mai og 27. juni i år til å ta kontakt med en Dyno-forhandler.