Feilsender pasientinformasjon

Taushetsbelagte opplysninger feilsendes til Bergen fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Resultatenhetsleder Bente Lyssand ved Helseavdelingen i Bergen fengsel har sendt et klagebrev til Helse Bergen. I klagebrevet forteller hun at fengselet flere ganger har mottatt brev og e-poster med pasientopplysninger som ikke skulle vært sendt til dem.

- Vi mottar ofte informasjon om pasienter som ikke tilhører fengeslet. Noen ganger må vi åpne posten for å se hvem det gjelder, og da kan det skje at vi får tilgang til taushetsbelagte pasientopplysninger om personer utenfor fengselet, sier Lyssand til Dagbladet.no.

Sendte HIV-test feil

Et av brevene som har blitt feilsendt det siste halve året inneholdt informasjon om et nyoppdaget HIV-tilfelle i Åsane, skriver Bergensavisen.

- Epikriser blir sendt ut når folk har vært på undersøkelse. Problemet er at legene har flere arbeidsplasser. De jobber for eksempel ofte på et legekontor og en gang i uka i fengselet. Da er det vanskelig for de som skal sende epikrisene å vite hvor de skal sendes, sier hun til Dagbladet.no.

Hun forteller at Helseavdelingen har måttet skjerpe egne rutiner for å finne ut om opplysningene gjelder en person som sitter inne eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer