Feilsender pasientinformasjon

Taushetsbelagte opplysninger feilsendes til Bergen fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Resultatenhetsleder Bente Lyssand ved Helseavdelingen i Bergen fengsel har sendt et klagebrev til Helse Bergen. I klagebrevet forteller hun at fengselet flere ganger har mottatt brev og e-poster med pasientopplysninger som ikke skulle vært sendt til dem.

- Vi mottar ofte informasjon om pasienter som ikke tilhører fengeslet. Noen ganger må vi åpne posten for å se hvem det gjelder, og da kan det skje at vi får tilgang til taushetsbelagte pasientopplysninger om personer utenfor fengselet, sier Lyssand til Dagbladet.no.

Sendte HIV-test feil

Et av brevene som har blitt feilsendt det siste halve året inneholdt informasjon om et nyoppdaget HIV-tilfelle i Åsane, skriver Bergensavisen.

- Epikriser blir sendt ut når folk har vært på undersøkelse. Problemet er at legene har flere arbeidsplasser. De jobber for eksempel ofte på et legekontor og en gang i uka i fengselet. Da er det vanskelig for de som skal sende epikrisene å vite hvor de skal sendes, sier hun til Dagbladet.no.

Hun forteller at Helseavdelingen har måttet skjerpe egne rutiner for å finne ut om opplysningene gjelder en person som sitter inne eller ikke.

Nå frykter Lyssand at også andre legekontor kan ha mottatt pasientopplysninger som ikke var tiltenkt dem.

- Jeg har flere ganger ringt til avsenderne for å ta opp problemet, men det har ikke bedret seg. Derfor har jeg sendt dette klagebrevet, sier hun.

- Alvorlig

Informasjonsdirektør Mona Høgli i Helse Bergen beklager det som har skjedd.

- Alle slike tilbakemeldinger tar vi svært alvorlig. Vi vil nå gå gjennom rutinene og se om det er en svikt hos oss eller andre steder, sier hun til Dagbladet.no.

MOTTAR FEILSENDT PASIENTINFORMASJON: - Noen ganger må vi åpne posten for å se hvem det gjelder,sier Bente Lyssand.