British Airways

Feilsendte familiehund til Saudi-Arabia

Den fem år gamle hunden Bluebell skulle flytte med familien sin fra London til Tennessee, men endte opp 12 000 kilometer unna i Saudi-Arabia.

BEKLAGER: British Airways beklager etter at den fem år gamle hunden Bluebell ble sendt med feil fly. Foto: Shutterstock / NTB
BEKLAGER: British Airways beklager etter at den fem år gamle hunden Bluebell ble sendt med feil fly. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En familie fra Tennessee skulle nylig flytte fra London tilbake til Tennessee sammen med den fem år gamle familiehunden Bluebell.

Nå krever familien svar etter at hunden endte opp på motsatt side av kloden - i Saudi-Arabia.

Da familien ankom Nashville International Airport, nesten 7000 km fra London, oppdaget de at familiehunden deres ikke var å finne på flyplassen. Familien fikk i stedet utlevert en annen hund, ifølge New York Post.

Befant seg i Saudi-Arabia

Eieren av hunden Madison Miller skal i forkant av reisen gruet seg til å ta med seg hunden på den lange flyturen etter å ha hørt en rekke skrekkhistorier.

Miller og ektemannen hadde likevel ikke sett for seg at de ville bli stående på flyplassen uten hunden sin da de kom fram i USA.

Til WSMV skal Miller ha fortalt at de etter hvert fikk beskjed om at hunden ikke befant seg verken i USA eller England.

- De sa at deres beste gjett var at hun var i Saudi-Arabia, skal Miller ha uttalt til avisa.

Etter en time fikk familien tilsendt et bilde av hunden Bluebell i buret hennes, med en bekreftelse på at hun befant seg nesten 12 000 kilometer unna i Saudi-Arabia.

Krever svar

New York Times skriver at ekteparet ventet i hele tre dager før hunden ble returnert til dem. Bluebell skal da ha vært fraktet på tre ulike fly i 63 timer til sammen.

Gjenforeningen skal derimot ikke ha vært helt som de så for seg.

- Vi måtte gå ut og hente henne, hun var vettskremt og det var da vi forsto at noe var galt, uttalte Miller.

Ekteparet beskriver hunden de fikk tilbake som en helt annen hund enn den de kjente fra tidligere. Og hundens problemer og forandrede atferd skal ha fortsatt etter at familien flyttet inn i sitt nye hus i Tennessee.

Miller forteller overfor avisa at hunden ofte sitter alene og gråter, og krever nå svar på hvordan dette kunne skje.

Flyselskapet skal ha fortalt ekteparet at dette aldri har skjedd før og at det er et mysterium hvordan det kunne ha skjedd til tross for en rekke sikkerhetssjekker underveis.

Beklager

British Airways, flyselskapet ekteparet fløy med, har videresendt en beskjed fra fraktselskapet IAG Cargo, som beklager for feilen som oppsto under frakten av Bluebell.

I en uttalelse til WSMV skriver selskapet at de tar ansvaret for folks kjæledyr på alvor og etterforsker hvordan denne feilen kunne skje.

Bluebell skal også, ifølge fraktselskapet, fått forfriskninger jevnlig og tid til å strekke på bena på utsida av buret i tida hvor hun var borte fra familien sin.

- Til tross for dette forstår vi at det har vært en opprørende situasjon for Bluebell og hennes eiere, har selskapet uttalt videre.

Eierne av hunden håper nå på en økonomisk kompensasjon etter feilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer