Feilslått mekling på Afrikas horn

ADDIS ABEDA (NTB-DPA-AFP): Meklingsforsøkene mellom Eritrea og Etiopia har slått feil. Det er frykt for at grensekampene på Afrikas horn blusser opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre afrikanske presidenter og generalsekretæren i Organisasjonen for afrikansk enhet, OAU, har de siste dagene reist i skytteltrafikk mellom Asmara og Addis Abeba, i et forsøk på å få til en fredelig løsning på grensekonflikten mellom de to landene på Afrikas horn.

Fredag måtte OAU-delegasjonen melde pass - iallfall i denne omgang. De to landene står fast på standpunkter som ikke kunne forsones, sa OAUs generalsekretær Salim Ahmed Salim på en pressekonferanse i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Den viktigste grunnen er at Eritrea nekter å trekke sine styrker tilbake fra det omstridte grenseområdet.

USA-plan

OAU-delegasjonen, som også har bestått av presidentene Blaise Campaore fra Burkina Faso, Pasteur Bizimungo fra Rwanda og Robert Mugabe fra Zimbabwe, har forsøkt å få landene med på en fredsplan utformet av USA og Rwanda.

Etiopia har akseptert planen, som går inn for nøytral demarkasjon av den til dels uklare grensen mellom landene, og tilbaketrekking av styrkene fra de omstridte områdene.

Eritreas president Isaias Afeworki har gått inn for direkte fredsforhandlinger med nøytral mekling, men nekter å trekke tilbake styrker. Etiopia vil ikke gå med på direkte forhandlinger før Eritrea trekker soldatene tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer