Feilutpekt på terrorliste. - Men Det islamske forbundet er heller ikke terrorister

Ny forvirring rundt Emiratenes terrorliste.

FEILUTPEKT: Generalsekretær Islamsk Råd, Mehtab Afsar (i midten) og andre muslimske ledere deltok i demonstrasjonen mot Den islamske staten (IS) og Profetens Ummah i sommer. Det viser seg at det ikke er Islamsk råd, men Det islamske forbundet som har havnet på terrorlista til De forente arabiske emirater. De var en av drivkreftene bak demonstrasjonen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FEILUTPEKT: Generalsekretær Islamsk Råd, Mehtab Afsar (i midten) og andre muslimske ledere deltok i demonstrasjonen mot Den islamske staten (IS) og Profetens Ummah i sommer. Det viser seg at det ikke er Islamsk råd, men Det islamske forbundet som har havnet på terrorlista til De forente arabiske emirater. De var en av drivkreftene bak demonstrasjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er oppstått ny forvirring rundt terrorlista fra De forente arabiske emirater.

Lista er oversatt feil til norsk, og viser derfor ikke Islamsk Råd, men Det islamske forbundet (DIF). DIF er en av Norges største og mest aktive menigheter, tilknyttet Rabita-moskeen i Carlmeyersgate i Oslo.

- Har har det vært en feil oversettelse. Men Det islamske forbundet har heller ikke noe på en terrorliste å gjøre. Tvert om er dette en av de muslimske organisasjonene som jobber hardest mot ekstremisme i Norge, sier en talsmann for Islamsk Råd til Dagbladet.

Det islamske forbundet er medlem av Islamsk Råd, og har markert seg mot ekstremisme og radikal islam. I sommer var de en aktiv drivkraft da muslimer ble oppfordret til å demonstrere mot IS og Profetens Ummah.

- De står helt i front mot ekstremisme, så dette vil vi følge opp for å få de slettet fra denne lista. Det vil vi gjøre gjennom ulike kanaler som myndighetene, media og ulike ambassader og organisasjoner, sier talsmannen for Islamsk Råd til Dagbladet.

UD på sakenTidligere i dag ble det klart at også Utenriksdepartementet jobber med saken. Det var før det ble kjent at en oversettelsesfeil har navngitt feil organisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer