«Feire - det gjør jeg inni meg»

Molde-spillerne hyller gulltrener Bosse Johansson. Men om to uker kan den sindige svensken være reist fra byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Det duftet champagne - og ikke roser - i Molde-garderoben etter klubbens andre cupgull i historien. Spillere, ledere og eks-statsministre var over seg av glede.

Men én mann tok det «lugnt».

Har bestemt seg

- Feire - det gjør jeg inni meg. Jeg feirer med glede. Hvis du mener feiring med alkohol, så er svaret nei, sier Bosse Johansson.

For den tidligere danske landslagssjef er ikke en mann av de store ord. Selv ikke på en slik dag. For Bo Johansson mener tilfeldighetene avgjorde på Ullevaal i går. - Lillestrøm spiller godt. De har mange gode ting i spillet sitt. I fotball er det mye tilfeldigheter, sier Johansson til Dagbladet.

Den godslige svensken tok over Molde etter Reidar Vågnes sist vinter. Men bandt seg for bare ett år. - Tar du nye år som Molde-trener? - Kom tilbake etter kvalikkampene mot Moss.


- Men avgjørelsen er tatt?

- Ja, sier Bosse Johansson.

 LUGN GULLTRENER:  Det var bare en mann som ikke mistet hodet i Molde-leiren i går. Trener Bosse Johansson. Han tok det «lugnt». Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
LUGN GULLTRENER: Det var bare en mann som ikke mistet hodet i Molde-leiren i går. Trener Bosse Johansson. Han tok det «lugnt». Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Håper han blir

Dersom spillerne hadde fått bestemme, så hadde svaret vært greit.

- Bo er en fantastisk trener, sier Petter Rudi til Dagbladet. - Er han motivert for flere sesonger, så ønsker jeg at han blir, sier midtbanespilleren. Stian Ohr sier det samme som Petter Rudi - at Bo Johansson bør fortsette i klubben:

- Jeg ser ingen grunn til at han ikke kan bli her lenger. Han er en flink trener som jeg har sansen for, sier Ohr.

- Bo har gjort en stor jobb med oss. Vi har vært ustabile, men på vårt beste er vi like gode som topplagene, sier Moldes toppscorer Rob Friend til Dagbladet.


- I tillegg har han jo brakt oss denne, sier Friend, og nikker mot pokalen som står på garderobeplassen hans.

Lure bytter

Det modigste trekket Johansson leverte ved laguttaket, var å sette inn Madiou Konate på topp. Før finalen var senegaleseren iferd med å bli en kultfigur for sin evne til å få kort - ett rødt og tre gule har han tilegnet seg i Tippeligaen siden han kom til klubben i sommer.

Og det uten å starte en eneste kamp.

Men han har vist så stor entusiasme og gjennombruddskraft på trening at Johansson tok sjansen. Og fikk positivt svar.

- Jeg skjønte det på lørdag, på den siste treninga, at jeg skulle starte, sier Konate, som gjorde Claus Reitmaier til latter da han headet en corner inn i det tomme LSK-målet etter 65 minutter.

Men Bosse vil ikke ta kreditten for at Konate lyktes. Heller ikke for tre suksessfulle bytter. - Jeg ser ofte at trenere blir genierklært etter gode bytter.

Jeg lurer alltid på hvorfor de ikke spør: «Hvorfor spilte de ikke fra start, når de var så gode», spør Bosse Johansson. Molde møter Moss i kvalifisering for Tippeligaspill 13. (borte) og 19. (hjemme) november.

GOD FEST: - Nå får vi ta oss en god fest. Det er langt mellom disse kveldene, sier Trond Strande. 11 år for å være presis.