Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feire Grieg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste år er det 100 år siden Edvard Grieg døde, og det er en like stor selvfølge at vi som nasjon skal markere det som at vi markerer Henrik Ibsens død i år. Men der har myndighetene så langt ikke vist stor interesse og iver, og det er bare bevilget et par nødtørftige millioner til et forprosjekt, ifølge NRK. Til sammenlikning er det 42 statsmillioner i potten for feiringen av vår største dramatiker.

 Edvard Grieg har nok ikke det samme verdensnavn innenfor musikken som Ibsen har innenfor litteraturen. Men han er en av de største fra sin tid. Mye av det han skapte er først og fremst standardverker for norske og nordiske kunstnere. Men hans pianokonsert står på alle stjernepianisters repertoar, og mange av orkesterverkene på alle orkestres. Han fortjener både å bli spilt og markert. Det ekstra som et jubileum krever, bør derfor staten bidra med. Det fortjener en som fortsatt gjør Norges navn kjent i verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling