Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feirer 17. mai sammen

Nå innrømmer Jonas Gahr Støre (Ap) at han og redermilliardæren er mer enn bare gamle bekjente.

VENNER: Nå innrømmer utenriksminister Jonas Gahr Støre at han og Felix Tschudi er venner - ikke bare bekjente. Foto: Sør-Varanger Avis
VENNER: Nå innrømmer utenriksminister Jonas Gahr Støre at han og Felix Tschudi er venner - ikke bare bekjente. Foto: Sør-Varanger Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Felix Tschudi og jeg er gamle bekjente, han gikk i min parallellklasse opp gjennom  grunnskolen og vi var ett år på befalskolen sammen på Sjøkrigskolen. Som bekjente har vi hatt omgang oppgjennom årene og treffes fra tid til annen i en bredere vennekrets.

Det sa utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) da Dagbladet tirsdag avslørte at utenriksministeren hadde tildelt seks millioner kroner til en stiftelse initiert og styrt av redervennen - uten å få habiliteten sin vurdert. 

Nå oppgraderer Støre bekjentskapet til et vennskap.

- Jeg vil kalle oss venner. Vi (Støre og Tschudi) tilhører en vennegjeng på ca. 20-30. stykker som prøver å treffes en helg en gang i året, skriver Støre i en e-post til VG.
Sist de to møttes, var nasjonaldagen i fjor. Da var utenriksministen på hjemmebesøk hos redermilliardæren. 
- Jeg var innom hans hjem 17. mai 2001, skriver Støre.

Feirer nyttår sammen
Avisa skriver videre at Jonas Gahr Støre og Felix Tschudi ferierer sammen, feirer nyttår og 17. mai sammen, går på nachspiel og er gjester i hverandres brullyp og bursdager, og er del av en felles vennegjeng.

- Vi har innimellom feiret nyttår sammen med 80 eller 90 andre personer på Gålå Høyfjellshotell. I 2004 deltok vi som en del av en større gruppe på en reise til St. Petersburg, skriver Støre.

Som Dagbladet omtalte tidligere denen uken, var Felix Tschudi blant de første gjestene som ankom den private vennefesten på Arkitektenes Hus da Støre feiret sine 50 år i 2010.   

«For meg er det en måte å gi noe tilbake til vennene mine som har gitt veldig mye til meg», sa Støre om festen, og understreket at han ville gjøre det så nært som mulig.

- Ikke inhabil
Utenriksministerens nye innrømmelser rokker imidlertid ikke ved hans standpunkt rundt tildeling av UD-millionene til vennens stiftelse, og om han burde ha fått habiliteten sin vurdert på forhånd. 

- Å være venn eller være på besøk eller ferie utløser i seg selv ikke inhabilitet. Det er nærheten av relasjonen som avgjør. Når vi møtes, er det som del av en større omgangskrets, forklarer Støre overfor VG. 

 
   
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media