Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feirer gullbryllup på Kielferja

Prinsesse Ragnhild og ektemannen har vært gift i 50 år. Anledningen feirer de på "MS Prinsesse Ragnhild".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Ragnhild var den første europeiske prinsesse som giftet seg borgerlig. Torsdag feirer hun og ektemannen Erling Lorentzen gullbryllup om bord på «Prinsesse Ragnhild».

Kong Harald og dronning Sonja vil ikke være til stede under feiringen om bord på Color Lines Kiel-ferje med samme navn som gullbruden. Det skyldes at kongeparet allerede hadde annet program da invitasjonen kom.

Kongen skal blant annet ha statsråd fredag klokka 11, og det er før båten returnerer til Oslo fra Kiel.

Bryllup i Asker kirke

Kong Haakons eldste barnebarn, prinsesse Ragnhild, og skipsreder og milorg-mann Erling Lorentzen ble viet i Asker kirke 15. mai 1953. Den påfølgende bryllupsfesten ble holdt i brudens barndomshjem på Skaugum.

Like etter bryllupet dro paret til Brasil for å bosette seg der «noen få år». Årene er nå blitt 50, og trebarnsfamilien ble etter hvert like brasiliansk som norsk. Fire barnebarn har paret fått, alle bosatt i Rio de Janeiro i Brasil.

Bare 17 år gammel meldte Erling Lorentzen seg til krigstjeneste for Norge. Han kom raskt med i Milorg og unnslapp Gestapo under dramatiske omstendigheter to år senere.

Etter krigen ble Lorentzen beordret til eskortetjeneste for de to hjemkomne prinsessene Astrid og Ragnhild. Det oppsto etter hvert søt musikk mellom den eldste av de to søstrene og krigshelten, og 15. mai 1953 giftet de seg i Asker kirke. Da var brudgommen 30 år gammel og bruden 21.

Reservert plass

Etter det NTB erfarer har gullbrudeparet reservert hele luksusavdelingen på dekk 8 for sine gjester om bord på «Prinsesse Ragnhild» som forlot Oslo onsdag ettermiddag. De skal også ha reservert den representative Princess Lounge for hele turen, og kjøkkensjefen om bord sørger helt sikkert for en utsøkt meny for gullbrudeparet og deres gjester.

For øvrig går «Prinsesse Ragnhild» i ordinær fart med vanlige passasjerer om bord på «gullbryllupsturen».

Kaptein om bord under turen er Reidar Jensen.

(NTB)

FESTSAL:</B> Prinsesse Ragnhild feirer ombord på Color Lines båt som er oppkalt etter henne selv.
FEIRER:</B> I januar feiret Erling Lorentzen 80-årsdagen sin på Grand Hotel i Oslo. Nå feirer familien igjen. Denne gangen er det gullbryllup.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media