Feirer ikke i kveld

Jens Stoltenberg vil ikke feire noe som helst i kveld. Og han vil ikke spekulere i om han blir Norges nye statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når får vi ta en ting av gangen. Statsminister Kjell Magne Bondevik har nettopp kunngjort at han i morgen vil innlevere sin avskjedssøknad. Jeg vil ikke spekulere i hva som skjer, før jeg har fått i oppdrag å danne regjering. Vi må respektere de formelle prosedyrene, sier Stoltenberg.

Mens sentrumspartiene de siste dagene har beskyldt Stoltenberg for å være på regjeringsjakt, påstår Stoltenberg at han kun har kjempet for Aps politiske saker.

- Jeg skjønte i løpet av dagen at faren for regjeringskrise var stor, men Ap har ikke vært på regjeringsjakt, sier Stoltenberg.

Han vil ikke være med på å betegne seg som personlig vinner, men sier at Arbeiderpartiet har vunnet en seier i og med at partiet fikk gjennomslag for sin politikk i gasskraftsaken.

- Hva tenkte du da du skjønte alvoret inne i Stortingssalen?

- Jeg tok alvoret inn over meg, men hva jeg tenkte inni meg tror jeg at jeg skal holde for meg selv, sier Stoltenberg.

Statsminister Kjell Magne Bondevik insisterer på at han, tross nederlaget, følte seg avslappet, i visshet om han hadde gjort det riktige.

- Bitter? Nei, jeg er ikke bitter. Men jeg er skuffet. Sentrumsregjeringen har gjort mye godt, og hadde mye ugjort. Men sentrum kommer tilbake, sier Bondevik.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

KOMMER OG GÅR: Kjell Magne Bondevik overlater statsministerkontoret til Jens Stoltenberg.