Feirer lekre marsvin

En noe spesiell festival i Peru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Peru hylles i disse dager våre små venner marsvinene. Men i områdene rundt Andesfjellene er ikke marsvin husdyr, men en lekker rett som fortjener sin egen feiring.

For andre år på rad feires «cuy», som marsvin er best kjent som i Peru. Her kåres den største, den finest danderte og den med best smak, skriver AP.

- Null kolesterol! Proteiner for blodmangel!

Teresa Figeroa selger porsjoner med grillet- og bakt marsvin, og til og med marsvin servert med potetes og peruansk korn kalt «choclo».

Folk kommer fra hele Peru for å smake på kjøttet og konkurrere i tilbereding av lekre retten.

Tittelen som det største marsvinet endte opp hos et nesten 3,6 kilo tungt marsvin. Og i konkurransen for den best tilberedte retten, kunne man blant annet se marsvin som liknet på en Disney-figur.

Likevel var maten og smakingen hovedbegivenheten.

- Dette er ikke normalt. Vi er veldig stolte av det, sier Nicolas Campos Sanchez, med munnen full av grillet marsvin.

OVER TRE KILO Dette marsvinet vant prisen som det aller største av dem alle. Foto: AP/Scanpix
OVER TRE KILO Dette marsvinet vant prisen som det aller største av dem alle. Foto: AP/Scanpix Vis mer
IKKE KJÆLEDYR: I Peru er ikke marsvin noe kjæledyr, men en lekker delikatesse som skal nytes.