Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feirer livet med sex og kaffe

Dyr og mennesker malt i sterke farger, sado-masochisme og annen kjønnslig aktivitet. Dette er noen av stikkordene for Hans Petter Stubergs utstilling «Sex og sommerfugl» i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Med denne utstillingen feirer jeg livet. Jeg maler det som er livet for meg, jeg er ikke så opptatt av døden, sier Stuberg.

Det er over to år siden Hans Petter Stuberg sist stilte ut malerier. I mellomtida har han vært til opptørking og blitt edru. Nå nøyer han seg med sterk kaffe.

Mye tull

- Drikkingen betydde ikke noe for bildene. Jeg har alltid malt edru. Det jeg forsøkte å male i fylla var aldri noe tess. Dagen derpå ser man tydelig at det ikke er brukbart, sier Hans Petter Stuberg til Dagbladet.

- Jeg oppførte meg ikke bra når jeg var full. Det var mye tull. Nå er jeg edru, og jeg har det flott 24 timer i døgnet.

Alle de 18 bildene på utstillingen i Galleri Kampen er malt i løpet av det siste året. Temaet er dyr og mennesker, malt i sterke farger i akryl, gouache eller akvarell på papir.

- Jeg er enormt fornøyd med responsen, sier Stuberg. Til nå er 11 av de 18 bildene solgt.

Sado-masochisme

Stuberg har ved flere anledninger fordomsfritt uttrykt sin forkjærlighet for sado-masochisme. Dette gjenspeiles i enkelte av bildene, i tillegg til annen kjønnslig aktivitet mellom mennesker. Ett av bildene, som allerede er solgt, forestiller en mann som snuser opp i enden til en kvinne.

- Jeg synes det er ganske frekt med den deilige damerumpa. Jeg har gitt bildet tittelen «Blått sugelepjende mannshode», sier Stuberg.

Det er likevel dyreverdenen som dominerer utstillingen; fra neshorn og elefanter til sommerfugler og biller.

Utstillingen er åpen ut måneden.