Stortingsvalget 2021:

Feirer med sydentur

Carl I. Hagen kan puste lettet ut etter gårsdagens valgthriller.

PÅ STORTINGET : Carl Ivar Hagen skal representere Oppland de neste fire åra. Her sammen med kona Eli Hagen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ STORTINGET : Carl Ivar Hagen skal representere Oppland de neste fire åra. Her sammen med kona Eli Hagen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det føles veldig bra og er utrolig hyggelig. Gårsdagen var uhyre spennende. Først så var jeg ute, så var jeg inne igjen. På et tidspunkt turte jeg ikke å håpe på hvordan det gikk, men så vidt jeg forstår nå så er jeg inne. Det er veldig hyggelig.

Det sier en tydelig lettet Carl I. Hagen (77) til Dagbladet tirsdag morgen, etter at det ble klart at Frp-profilen skal tilbringe de fire neste åra som stortingsrepresentant for Oppland valgkrets.

Den tidligere partilederen er også klar på hvordan han skal feire plassen på Stortinget.

- Nå tar vi en liten tur til Spania for å slappe av.

Video not found
- FLERE REAGERER: På MDGs valgvake avslører våre reportere dagens meny, men en ting skiller seg ut. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Går helt fint

77-åringen fulgte valget fra Frps valgvake på Lillehammer. Den rutinerte politikeren ser heller ingen store utfordringer med å representere en annen valgkrets enn Oslo.

- Det går helt fint. 90 prosent av sakene vi jobber for på Stortinget er fellessaker.

Samtidig legger Hagen vekt på at han skal kjempe for saker som vil bety mye for Oppland.

- Også kommer det jo selvfølgelig an på hvilken komité jeg havner i. Det vet jeg jo ikke enda.

- HÅPER HØYRE HAR LÆRT: Frp-leder Sylvi Listhaug ble møtt med stor applaus på kveldend valgvake, til tross for dystre prognoser. Video: NRK Vis mer

Periode ni

Dette blir den niende perioden hvor Hagen representerer Frp med sitt mandag på Stortinget. Første gangen var i perioden 1981 - 1985, og Hagen satt deretter sammenhengende fram til 2009. Den siste perioden har den tidligere partilederen vært vararepresentant for Oslo, men nå skal han altså representere Oppland.

Helgheim ute

Totalt endte Fremskrittspartiet med 21 mandater. Kun én av disse vil representere hovedstaden, nemlig Christian Tybring-Gjedde (58).

Det betyr blant annet partiets innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim, skal ut av Stortinget.

Helgheim, som fremdeles har et år igjen i Frps sentralstyre, ble valgt inn som Frps andrekandidat i Buskerud i 2017, men tapte kampen om å bli partiets listetopp i valgdistriktet foran årets valg. Dermed valgte han å takke ja til 2.-plassen på partiets liste i Oslo etter at Siv Jensen trakk seg.

Da tallene ble talt opp mandag kveld, signaliserte Helgheim at gir seg på toppnivå hvis resultatet skulle vise seg å stemme med prognosene.

- Jeg er et stykke unna plass på Stortinget, det gjenstår jo en mulighet for et utjevningsmandat, men sannsynligvis er jeg ferdig i norsk politikk på dette nivået, sa Helgheim til VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer