Asyl:

Feirer nyttårsaften etter å ha vunnet i retten. - Taliban ville ha drept meg

Nå ser Zabiullah Faiz lyst på framtida. - Jeg lover å aldri svikte Norge, sier han.

JUBEL: Den tidligere kamptolken Zabiullah Faiz lover å aldri svikte Norge. I går fikk han nyheten om at han får bli i Norge etter at Borgarting lagmannsrett kjente UNEs vedtak ugyldig. Nyttårsaften feirer han i Kristiansand. Foto: Privat
JUBEL: Den tidligere kamptolken Zabiullah Faiz lover å aldri svikte Norge. I går fikk han nyheten om at han får bli i Norge etter at Borgarting lagmannsrett kjente UNEs vedtak ugyldig. Nyttårsaften feirer han i Kristiansand. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den nye året kan for mange bety en ny start. Men det er ikke mange som kan feire en like stor seier på selve nyttårsaften som den tidligere kamptolken Zabiullah Faiz.

Faiz hadde fått avslag på oppholdssøknaden, men i en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett vant han nemlig mot Utlendingsnemnda som ville sende ham tilbake til Afghanistan. Nemndas utvisningsvedtak ble kjent ugyldig. UNEs avslag om asyl ble opphevet og Faiz' årelange kamp for å bli i Norge var over.

- Fantastisk!

Fædrelandsvennen, som har fulgt saken hans gjennom to år, skriver at avgjørelsen betyr at Faiz får bli i landet. Faiz' advokat, Jostein Løken hos Advokatfirmaet Elden, ser for seg at UNE kan anke til Høyesterett, men tror ikke at de vil rokke ved resultatet fra lagmannsretten.

- Det føles helt fantastisk! Nå tenker jeg lyst på framtida. Jeg føler meg trygg i Norge, sier Faiz til Dagbladet på nyttårsaften, som har feiret sammen med venner siden avgjørelsen falt i går. Han tenker seg også en tur ut på byen for å feire det nye året.

- Jeg håper at alt skal gå bra framover. Jeg var i en dårlig siutasjon, men nå er jeg ute av den. Hvis de hadde sendt meg tilbake til Afghanistan, ville Taliban ha funnet meg og drept meg, sier Faiz, som var kamptolk for Isaf-styrkene i Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer