Feires som popstjerne

D\SSELDORF/BONN/KVLN (Dagbladet): Kronprins Haakon ser bedre ut i ansiktet og sprudler mer og mer for hver dag under den forrykende Tysklands-turneen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men mottakelsen jeg har fått, er hjertelig. Helt fantastisk. Men det var vel helst Mette-Marit tyskerne ventet på, ikke meg, sier han leende.

Spøkefullt forteller kronprins Haakon til Dagbladet om en reise som er blitt ganske annerledes enn det han hadde forestilt seg.

Innimellom et offisielt program som kan ta knekken på den kondisjonssterkeste, ringer han kona for å fortelle om sine opplevelser. Og han jogger. I München rakk han to løpeturer i parken Englischer Garten.

- Mette-Marit er veldig interessert i å høre alt jeg har å fortelle. Hun har jo vært med på å planlegge turen. Hun er lei seg fordi hun ikke kunne være med. Hun ber meg hilse. Jeg gleder meg over at det går bedre med henne. Forbrenningsskadene leges som forventet, men legene fraråder offisielle oppdrag inntil videre. Om hun blir med på 17. mai-feiringen, vet vi kanskje ikke før den 16., sier han.

Fullpakket

Nå er det kronprins Haakon som mottas som en popstjerne. Da han kom ut fra middagen med Bayerns regjeringssjef Edmund Stoiber seint mandag kveld, var Max-Joseph-Platz i München fullpakket med mennesker som møtte ham med applaus.

Likedan var det da han i går startet dagen med å hilse på regjeringssjef Wolfgang Clement (61) og hans kone Karin (59) i delstaten Nordrhein-Westfalens hovedstad Düsseldorf. Ansatte i trappeavsatsene i den 19. etasjer høye regjeringsbygningen og kongetro fans utenfor ventet med norske plastflagg og hurrarop.

- Han er en vakker mann, svermet Margarete Miller (55), som hadde møtt opp med dachshunden von Bautz (5).

Eks-au-pair

Stemningen steg ytterligere da kronprinsen, etter at han hadde rukket å åpne et norsk-tysk seminar hos energigiganten EON, kom for å innvie hallen med ti bilder som maleren Olav Christopher Jenssen (48) er blitt æret med i Bonn kunstmuseum.

Hundretalls ventet utenfor, blant dem Dorothe Killmann (30) med nelliker i norske farger. Og i norsk lusekofte som hun har hatt siden hun for ti år siden arbeidet som au pair på Fagernes.

- Det var en spesiell glede å åpne denne utstillingen, sier kronprins Haakon, som nesten ikke ville gi slipp på Jenssen. Begeistringen for maleren har han fått fra moren, for dronning Sonja er en av Jenssens største beundrere.

Og kronprinsen smilte, småpratet og spøkte med små og store barn. Sjenertheten som vekker allmenn sympati i seg selv, var avløst av en hjertevarm spontanitet.

Sikkert beroliget av at det går bedre med Mette-Marit, slipper han seg løs.

Tyske massemedier tar det for gitt at kronprinsparet kommer tilbake til Tyskland sammen, og det allerede i løpet av året.

POP-PRINS: Kronprins Haakon vekker begeistring på sin rundreise i Tyskland.