Feiret 17. mai i Melbourne med spesialoppskrift: - Må jo ha norske wienerpølser

Om lag 300 deltok i feiringen på andre siden av jorda. Se bilder av 17. mai-feiringa landet rundt i bildeserien over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
TOG I NABOLAGET: Mellom 250 og 300 mennesker ble med i 17. mai-toget i Melbourne. Alle foto: Ole Martin Chapman
NORSKE FLAGG: Også australiere deltok i toget på søndag.
HØYT HEVET: Fanen var selvfølgelig høyt hevet da 17. mai-toget skulle arrangeres.
STORT ENGASJEMENT: Feiringen i Melbourne finner sted på den nærmeste søndagen til 17. mai for at flest mulig skal ha anledning til å delta.
OLJEFEST: 17. mai-feiring på Heidrun-plattformen på Haltenbanken. Foto: Statoil
KONGELIG FEIRING: Kronprinsfamilien hilser på barnetoget utenfor Skaugum 17. mai.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VINKER TIL FOLKET:På slottsballkongen står Kong Harald, Dronning Sonja, Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit , prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

(Dagbladet): Hvert år arrangerer organisasjonen Friends of Norway 17. mai i Melbourne, Australia. Ettersom nordmenn i Australia naturlig nok ikke har fri på nasjonaldagen, legges feiringa til den søndagen som kommer nærmest 17. mai.

I år falt det på 16. mai, og president i Friends of Norway forteller at feiringen levde opp til forventningene også i år.

- Det var nok rundt 300 mennesker innom i løpet av feiringen. 17. mai-toget blir tatt veldig godt i mot av lokalbefolkningen, og det er blitt slik at naboene nå forventer fullt korps. Noen deltar også selv for å ha det litt moro, sier Ole Martin Chapman til Dagbladet.

Ser bildeserie øverst i saken!

- Må ha norske pølser På programmet sto både tog, pølser, vafler og lek. Og pølsene skal selvfølgelig være som i Norge.

- Vi har fått den lokale slakteren til å lage wienerpølser så like som mulig de vi har i Norge. Vi må jo ha norske pølser, sier Chapman.

Han jobber til daglig som prosjektkoordinator i Hudson - et selskap som hjelper arbeidsløse ut i jobb, og har vært president i Friends of Norway i 4-5 år.

- Vi arrangerer alt fra juleverksted og påskeverksted til aktiviteter for eldre. Vi ønsker å gjøre medlemmene bevisste på hva norsk kultur egentlig handler om, sier Chapman.

Bilder fra fjern og nær Hjemme i Norge begynner bildene å strømme inn fra både by, bygd og hav.

Klokka ni holdt stortingspresident Olemic Thommesen sin 17. mai-tale på Eidsvolls plass utenfor Stortinget. Der snakket Thommesen blant annet om hva det vil si å være norsk.

- Vår tids debatt må handle om hvordan vi lever sammen på en måte der vi tross forskjellighet bygger fellesskap rundt våre grunnleggende verdier, sa Thommesen og pekte blant annet på at i år er 51 flyktningfamilier invitert til å delta i borgertoget i Horten.

I bildeserien øverst i saken kan du blant annet se bilder av feiringen i Melbourne, kronprinsfamiliens feiring hjemme på Skaugum og Statoils feiring på Heidrun-plattformen på Haltenbanken.

Saken oppdateres.