Feiret brudd på homseklubb

I går ettermiddag brøt stortingsrepresentant Dag Danielsen med Frp. Og i går kveld feiret han avgjørelsen på homseklubben Enka i Oslo, et av Frp-veteran Jan Simonsens stamsteder. Der sto han i «kjendisbaren» og serverte halvlitere og drinker til gamle og nye venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har fått utallige henvendelser fra folk om å stifte et nytt parti, men jeg må tenke meg grundig om. Det er en tung prosess å gå i gang med et helt nytt parti. Så vi får se. Det kan også tenkes at jeg melder meg inn i et nytt parti. I alle fall vil jeg ikke utelukke et politisk comeback, sier stortingsrepresentant Dag Danielsen til Dagbladet.

Strippevenn

Om Danielsen var uønsket i Fremskrittspartiet, ville gjerne Enkas ledelse ha ham til bartender i «kjendisbaren» i går kveld.

- Dette er mitt første besøk på Enka, utdypet Danielsen. Men hans mangeårige venn, Jan Simonsen, er oftere innom. Simonsen har til og med skaffet en tilfeldig bekjent fra Praha jobb som stripper på stedet. Enka er for øvrig eid av Ivar Berge, en av Simonsens mange venner.

Men i går var det altså Dag Danielsen som var hovedperson. Med stødig stemme og rak rygg sørget han for å servere folk det de måtte ønske av sterkere varer.

Ble for sterkt

Stortingsrepresentant Dag Danielsens beslutning om å melde seg ut av Frp kom neppe som et sjokk på Frp-formann Carl I. Hagen eller noen andre i partiet. Etter høstens og vinterens ståhei har det ligget i lufta at han ville bryte med partiet og stortingsgruppa.

Konsekvensen er at Danielsen i de siste månedene før valget må arbeide alene, uten støtte fra Frp's sekretariat.

Det er imidlertid grunn til å tro at Danielsen likevel ser enkelte lyspunkter i alt det triste. Ikke minst at hans utmeldelse fører til at Frp's stortingsgruppe mister statusen som Stortingets nest største. Heretter er Kjell Magne Bondevik (KrF) anfører for Stortingets nest største parti.

- Brutalt

Dag Danielsen begrunner sitt standpunkt med at Frp har utviklet seg til å bli et sentralistisk og udemokratisk parti der Carl I. Hagen ter seg som enerådende hersker.

- Det er et helt annet Frp enn det liberalistiske partiet jeg meldte meg inn i. Jeg er blitt brutalt behandlet, og jeg føler derfor at det ikke er riktig av meg å fortsette, sier han.

Danielsen tror også at Carl I. Hagens utrenskningsprosess har skadet Frp stort.

- Før dette startet hadde Frp 35 prosent på meningsmålingene. Nå er partiet nede i 20 prosent. Klart folk har reagert.

- Bekrefter alt

Frp-formann Carl I. Hagen mener at Dag Danielsens utmeldelse ikke vil svekke Frp.

- Danielsens beslutning bekrefter at han ikke har hatt partiets beste i tankene, men derimot hva som tjener ham selv, sier Hagen i en kommentar.

Danielsens venner i stortingsgruppa er derimot forsiktige i sine kommentarer. Vidar Kleppe sier han er lei seg, mens Fridtjof Frank Gundersen sier det er synd de to ikke lenger er i samme parti. Øystein Hedstrøm og Jan Simonsen foretrekker å forholde seg helt tause.

BARTENDER: Bare timer etter at han forlot Frp's stortingsgruppe, stilte Dag Danielsen opp på Enka i Oslo for å servere øl og drinker til nye og gamle venner.