Feiret bursdag med GHB

TRONDHEIM (Dagbladet): Overraskelsesfesten for en som hadde fødselsdag, endte med at seks ungdommer havnet på sykehus etter overdoser av partydopet GHB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festen startet i Studentersamfundet i Trondheim fredag kveld og fortsatte i et forsamlingshus på Byåsen.

Etter hvert kom en rekke ubudne gjester til festlokalet. Klokka var nærmere halv seks lørdag morgen da politi og ambulanser ble tilkalt.

Bevisstløse

Seks festdeltakere var mer eller mindre bevisstløse, etter å ha tatt overdoser av GHB. En sjuende GHB-misbruker ble brakt til sykehus fra området ved Studentersamfundet.

I går ettermiddag var alle de sju ungdommene, fire menn og tre kvinner i tjueårsalderen, utskrevet fra sykehuset. I går morges betegnet ansvarshavende lege ved Regionsykehuset i Trondheim, Bjørn Gustaffson, skadene som alvorlige.

Legene kan ikke behandle dem som har tatt GHB-overdoser på annen måte enn å overvåke dem nøye, og behandle symptomer som kramper og forstyrrelser i hjerterytmen.

Helgerusmiddel

Politiet i Trondheim har beslaglagt en rekke flasker av det som kan være GHB etter festen i forsamlingshuset. Ifølge Regionsykehuset har det være flere tilfeller av GHB-forgiftning i Trondheim de siste dagene. Politiet opplyser at det ikke har vært registrert særlig bruk av GHB i byen tidligere.

I Oslo regner Uteseksjonen med at 1000 ungdommer bruker GHB hver helg.

På fester blir GHB gjerne brukt sammen med annen narkotika, som ecstasy. Stoffet kom til Norge for et par år siden og ble forbudt i fjor.

I stedet for å ringe etter hjelp, er det ikke uvanlig at GHB-brukere prøver å håndtere overdoser med amfetamin som «motgift».

BESLAG: </B>Trondheim-politiet har gjort en rekke GHB-beslag.