Feiret Columbine - knivstakk fem

15-åringen knivstakk fem medelever på årsdagen for skoledrapene på Columbine high school. Politiet mener han planla knivstikkingen som en markering av skoledrapene som rystet USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har beviser, både fra fysiske funn og fra intervjuer av vitner, som knytter denne hendelsen til årsdagen for Columbine-episoden, sier detektiv Kal Ghadban i Ottawa, Canada, ifølge AP.

Skyteepisoden på Columbine high school 20. april i fjor, der to skoleelever drepte 13 personer før de rettet våpnene mot seg selv, skal siden ha inspirert flere skoleangrep i Nord-Amerika. Et av dem skjedde bare to uker etterpå, da en elev i Taber, Alberta, drepte én medelev og skadet en annen.

Nedtelling

Torsdag i forrige uke, på dagen ett år etter Columbine, knivstakk en elev på Cairine Wilson high school i Ottawa fem personer, fire elever og en voksen, med en liten biffkniv. Alle skadene ble beskrevet som mindre alvorlige, og alle ofrene er utskrevet fra sykehus.

15-åringen hadde i tillegg selvpåførte kutt i hendene og på armene. I går ble han tiltalt for ett tilfelle av drapsforsøk, fem tilfeller av overfall med våpen, skadeverk og besittelse av farlig våpen. Nå er han i politiets varetekt inntil onsdag. Da skal saken hans opp for en ungdomsdomstol.

En venn av 15-åringen har sagt til avisa Ottawa Citizen at 15-åringen talte ned dagene frem mot årsdagen for Columbine-tragedien. Flere kanadiske skoler mottok ifølge AP trusler i forkant av årsdagen. Torsdag ble en 14 år gammel gutt fra Regina tiltalt for å ha fremsatt bombetrusler mot en skole.