Feiret friheten med Grandiosa

Trond G. Kristoffersen (47) ble løslatt fra varetekt samme dag som han og familien skulle kastes ut fra luksusvillaen på Snarøya i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SNARØYA (Dagbladet): Lensmannen i Bærum har gitt ham en ukes utsettelse. Da blir det forhandling om utkastelsesvedtaket. I løpet av neste uke risikerer familien på fire å måtte finne seg et annet krypinn enn strandvillaen til en verdi av 14- 15 millioner.

- Jeg håper vi kan få bo her fram til sommerferien av hensyn til min sju år gamle datter som går på skole her. Det viktigste for meg nå er at barna ikke blir berørt, selv om de har fått høre av andre at faren deres sitter i fengsel.

- Hva skal du gjøre framover?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg vet at jeg må leve spartansk, men jeg er en enkel arbeidersønn fra Hammerfest og skal nok klare meg. Motivasjonen er de to som springer rundt meg her. Barna. Og kona. Whitney har hatt alle grunner til å stikke av. I et normalt ekteskap ville jeg fått fyken, men hun har støttet meg.

- Totalt utmattet

Vi sitter i kjøkkenet. Døtrene svinser rundt. Kristoffersen henter en kasse med Ramlösa på boks, mens kona byr ham på noen biter Grandiosa mellom Prince-sigarettene. Han har fått dispensasjon til å røyke utenfor kontoret sitt denne ene dagen.

- Har du oppdaget nye sider ved deg selv under tida i varetekt?

- Jeg trodde nok at jeg var hardere enn jeg var. Jeg var ikke så sterk likevel. I perioder har dette gitt seg utslag i at jeg har vært totalt utmattet.

- Hvorfor?

- Det er isolasjonen, følelsen av total meningsløshet og alt det uvisse rundt meg.

Kristoffersen hevder selv at han var nærmest bevisstløs de første fire ukene av rettssaken. Han fikk psykiatrisk behandling, og forsøkte å ta sitt liv i kjelleren på Tinghuset i en pause under den andre dagen av rettssaken.

411 kroner

Soningsforholdene ble bedre da han flyttet over fra avdeling B til A da rettssaken kom i gang.

- Hvordan behandlet de andre fangene deg?

- Jeg ble vel sett på som en raring. De kalte meg direktør og slikt.

Kristoffersen tar fram en brun konvolutt fra innerlomma og legger den på kjøkkenbenken.

- Hvor mye fikk du med deg ut?

- 411 kroner. Det er faktisk en liten formue i dagpenger det, sier han.

Kristoffersen veide - selv om bildene tydet på noe annet - bare 77 kilo da han ble arrestert 16. november 2002. Nå veier han 83, men sier at han skal ned minst 10 kilo.

- Tror du at du blir dømt?

- Ja, det tror jeg etter den massive fordømmelsen vi har vært utsatt for.

- Hvor mange år i fengsel får du?

- Det vet jeg ikke.

- Hva skal du fordrive tida med?

- Jeg skal kanskje studere. Har lyst på å lese idéhistorie eller religionshistorie ved Menighetsfakultetet.

- Er du blitt religiøs?

- Nei, bare vanlig kristen.

Ute av business

Trond Kristoffersen hevder at han ikke er bitter på kompanjong Torgeir Stensrud.

- Dette dreier seg om en sak hvor vi begge har oppført oss tøvete. Kona sier jeg har en stor svakhet og det er at jeg er for naiv. Jeg har lett for stole på folk. Nå ser vi utfallet av det.

- Du fikk ikke tatt farvel med faren din før han døde?

- Nei, det var fælt. Vi hadde et så nært forhold. Han ble hørselskadd som industriarbeider og var nærmest stokk døv de siste 30 åra. I mars ble han operert ved Rikshospitalet og skulle endelig få hørselen igjen, men så falt han hjemme og kom seg aldri igjen. Jeg har ikke ord som beskriver Økokrims oppførsel i en slik situasjon.

- Skal du skrive bok?

- Jeg har nok materiale, men vil den selge, tror du?

- Forretninger?

- Det går ikke. Finance Credit-skandalen står stemplet i panna mi for evig og alltid.

PAPPA: Trond Kristoffersen koste seg med døtrene, katten Lisa, Ramlösa og Grandiosa på sin første dag i frihet etter over ti måneder i varetekt. Han er fast bestemt på å anke saken uansett dom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer