Feiret Jensen-dommen

Den tidligere gangsteren Shahid Rasool forteller til Dagbladet at dommen mot Eirik Jensen ble feiret med bløtkake.

DETTE SKJEDDE: For over seks år siden slo saken ned som en bombe. Først nå er den avsluttet. Slik var dommedagen. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble den tidligere politimannen Eirik Jensen (62) i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikainnførsel. Dette ble feiret med bløtkake av en tidligere profil i Oslos gjengmiljø.

- Jeg kjenner ikke Eirik Jensen, men han vitnet i rettssaken mot meg da jeg ble dømt til tolv års fengsel. Etterpå hørte jeg at de hadde feiret dommen mot meg med bløtkake, sier den tidligere gangsteren Shahid Rasool til Dagbladet.

- Derfor synes jeg at det var naturlig å spise bløtkake nå som han ble dømt, fortsetter Rasool.

Han forteller at det var en venn av ham som kjøpte kaka.

- Jævlig bra

I 2002 ble Rasool i Høyesterett dømt til tolv års fengsel for mer enn 100 straffbare forhold. Han er også blitt framstilt som leder av A-gjengen. I seinere tid har Rasool tatt et oppgjør med fortida som gangster, og engasjerer seg blant annet i å hjelpe unge ut av gjengkriminalitet.

Jensen-saken har blitt behandlet én gang i Oslo tingrett og to ganger i Borgarting lagmannsrett. Totalt har det gått over seks år siden Jensen ble pågrepet i parkeringskjelleren på politihuset på Grønland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer