Feiret med et kvart glass sjampanje

Erik Solheim er i Cancun-rus. Men nå skal han få miljøsaken på beina hjemme i Norge, og slutte å snakke om kjedelige ting.

GLAD: Erik Solheim er fornøyd etter klimatoppmøtet i Cancun og mener det ble så bra som det kunne bli denne gang. Foto: Anne Marte Blindheim.
GLAD: Erik Solheim er fornøyd etter klimatoppmøtet i Cancun og mener det ble så bra som det kunne bli denne gang. Foto: Anne Marte Blindheim. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANCUN: Erik Solheim har vært oppe hele natten, men smiler fra øre til øre. Resultatet i klimaforhandlingene ble mye bedre enn han hadde våget å håpe.

- Jeg har smilt i hele natt og feiret med et kvart glass sjampanje, sier Erik Solheim.

CO2-prat er ut Likevel vil han nå skifte taktikk i miljøpolitikken. SV faller på målingene. Halvparten av Norges befolkning er klimaskeptikere. Solheim skal slutte å snakke om kjedelig CO2 og begynne å snakke om vakker natur.

- Det er ikke tvil om at ved siste stortingsvalg gikk alle partier med klima høyt på dagsorden, ned. Venstre ble utradert, sier Solheim, og retter et spark mot miljøbevegelsen:

- En samlet norsk miljøbevegelse bør analysere hvorfor. Miljøbevegelsen må slutte å skyte på de som står dem nærmest. Vi må være positive, sier Solheim til Dagbladet.  

SV har tidligere slått fast at klima er den viktigste saken i vår tid. Nå blir biologisk mangfold like viktig.

- Hvorfor er folk interessert i miljø? Jo, de liker fjell og sjø. Vi må ta mer utgangspunkt i kjærlighet til naturen, sier miljøministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer