Feiret med sigar - reiser på ferie

OSLO KRETSFENGSEL (Dagbladet): Lars Grønnerød var midt i matutdelingen i Oslo kretsfengsel da en medinnsatt ropte: «Lars, du er løslatt!» Så feiret Grønnerød løslatelsen med en sigar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men 41-åringen fra Snarøya i Bærum gjorde ferdig matutdelingen før han møtte medforsvarer Morten Kjensli. Kjensli dro fram en sigar og fikk en ordentlig go'klem.

- Lars hadde fått beskjed om løslatelsen av en medinnsatt, som hadde sett på tekst-TV. Han var et eneste stort smil da jeg møtte ham. Han sa at «det er typisk for denne saken at det også må bli dramatikk rundt løslatelsen», forteller Kjensli til Dagbladet

Like før klokka 18.00 i går ettermiddag suste Grønnerød ut bakveien på Oslo kretsfengsel - utenfor rekkevidde for et stort pressekorps som hadde samlet seg ved hovedinngangen.

I går kveld og i natt feiret 41-åringen fra Snarøya i Bærum løslatelsen med nærmeste familie. Nå reiser Grønnerød på ferie sammen med mor og far.

De første månedene tilbrakte Grønnerød i Romerike kretsfengsel. De siste ukene har han sittet i Oslo kretsfengsel - med utsikt over Galgeberg-krysset. I fengslet har han fått oppgaven å levere ut post og mat til de andre innsatte.

Også Grønnerød og hans forsvarere refser politiets kjæremål. Etter mye fram og tilbake kom Kjensli til Oslo kretsfengsel for andre gang ved 17-tida for å gi Grønnerød enda en beskjed om at han blir løslatt.

- Det er lavmål over kjæremålet til politiet. Forhørsretten og lagmannsrettens begrunnelse for løslatelse er helt uangripelig. Dette er en sykdom som har bredt seg, mener Kjensli.