Feiret musikkprisen sammen med bestemor

Björk og bestemor Hallfridur feiret hverandre i går kveld. Björk fikk nemlig Nordisk råds musikkpris på bursdagen til bestemoren, som fylte 72 år i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den største bursdagspresangen er selvsagt å feire sammen med Björk, sier bestemor Hallfridur Gudmundsdottir til Dagbladet.

Hun hadde bursdagsmiddag sammen med barnebarnet Björk i Oslo rådhus i går, etter at Björk hadde mottatt musikkprisen. De to var godt oppvartet av blant andre kulturminister Turid Birkeland og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen.

- Jeg ville egentlig holde bursdagen min hemmelig, men det er jo typisk da at det kommer ut på en slik dag, smiler Björks bestemor, som syntes gårsdagens forestilling var fantastisk.

Hun feiret sin egen og Björks store dag sammen med andre familiemedlemmer og noen av Björks venner.

Takket med sang

Som takk for Nordisk råds musikkpris, som foruten æren, er på 350 000 kroner, framførte hun tre låter under den mildt sagt postmodernistiske forestillingen. En seremoni som inneholdt tradisjons- og kammermusikk til Bendik Hofseth og Björk.

Sammen med Brodsky-kvartetten framførte Björk to spesialversjoner av «Hyper Ballade» og «You've been flirting again» på islandsk. Derfor måtte hun bruke «jukselapp» på scenen i går. Björk overrasket i tillegg med å synge den nye låten «Five Years». Den blir å finne på «rockens svar på Pippi Langstrømpe»s kommende plate, som nå spilles inn i Spania og som trolig vil komme ut i september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer