Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feiret musikkprisen sammen med bestemor

Björk og bestemor Hallfridur feiret hverandre i går kveld. Björk fikk nemlig Nordisk råds musikkpris på bursdagen til bestemoren, som fylte 72 år i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den største bursdagspresangen er selvsagt å feire sammen med Björk, sier bestemor Hallfridur Gudmundsdottir til Dagbladet.

Hun hadde bursdagsmiddag sammen med barnebarnet Björk i Oslo rådhus i går, etter at Björk hadde mottatt musikkprisen. De to var godt oppvartet av blant andre kulturminister Turid Birkeland og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen.

- Jeg ville egentlig holde bursdagen min hemmelig, men det er jo typisk da at det kommer ut på en slik dag, smiler Björks bestemor, som syntes gårsdagens forestilling var fantastisk.

Hun feiret sin egen og Björks store dag sammen med andre familiemedlemmer og noen av Björks venner.

Takket med sang

Som takk for Nordisk råds musikkpris, som foruten æren, er på 350 000 kroner, framførte hun tre låter under den mildt sagt postmodernistiske forestillingen. En seremoni som inneholdt tradisjons- og kammermusikk til Bendik Hofseth og Björk.

Sammen med Brodsky-kvartetten framførte Björk to spesialversjoner av «Hyper Ballade» og «You've been flirting again» på islandsk. Derfor måtte hun bruke «jukselapp» på scenen i går. Björk overrasket i tillegg med å synge den nye låten «Five Years». Den blir å finne på «rockens svar på Pippi Langstrømpe»s kommende plate, som nå spilles inn i Spania og som trolig vil komme ut i september.

Ikke i bås

Björk ville verken bli fotografert sammen med sin bestemor eller gi intervju etter forestillingen i går kveld. Men på en pressekonferanse tidligere på dagen ga hun uttrykk for at hun er svært glad for å få prisen. Björk er for øvrig den første rockeartisten som får Nordisk råds musikkpris.

- Jeg er svært stolt, sier Islands største stjerne knapt, som hevder at hun aldri har forsøkt å være spesielt islandsk eller nordisk.

- Men jeg har min bakgrunn her og det kommer jeg selvsagt ikke bort ifra, fortsetter hun, som på ingen måte vil sette sin musikk i bås.

- I dagens internasjonale verden hører ungdom på alle mulige typer musikk. Vi blir inspirert av hverandres musikk, og det gjenspeiler selvsagt også min musikk, sier Björk.

ENERGISK: Björk fikk i går Nordisk råd musikkpris for 1997. Det er første gang en rockeartist har fått denne prisen - og den islandske stjernen takket med å synge tre låter; to av sine hiter på islandsk og en premiere på en av låtene som kommer på hennes nye plate.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media