DRAMA I GRAN IDRETTSPARK UNDER GUTTEKAMP I GÅR KVELD: Her er banen der fotballfedre havnet i basketak mot slutten av Gutter 16-kampen mellom Gran og Fagernes. Bildet er tatt i forbindelse med cupkampen Gran - Vålerenga i fjor. Resultat: 0-8. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix.
DRAMA I GRAN IDRETTSPARK UNDER GUTTEKAMP I GÅR KVELD: Her er banen der fotballfedre havnet i basketak mot slutten av Gutter 16-kampen mellom Gran og Fagernes. Bildet er tatt i forbindelse med cupkampen Gran - Vålerenga i fjor. Resultat: 0-8. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix.Vis mer

G16-kamp endte med vold:

Feiret scoring med serbisk gest - slått ned av far fra hjemmelaget Gran

Balkan-konflikt utløste voldsepisode på G16-kamp i Gran idrettspark.

Leder i Fagernes IL, Tony André Strande, har i etterkant av publiseringen av denne saken, gjort Dagbladet oppmerksomme på at de to nasjonalitetene er byttet om. Saken er nå justert riktig.

Et politisk betent tema om nasjonaliteter og landegrenser på Balkan skal ha vært bakgrunnen for en voldsepisode mellom to foreldre på sidelinja mot slutten av en fotballkamp mellom to Gutter 16-lag i Gran idrettspark i går kveld.

Da Fagernes utliknet til 1-1 mot hjemmelaget Gran fem minutter før slutt, ble en av fedrene rundt Grans 16-åringer kraftig provosert av at en Fagernes-far fra Serbia feiret etter at en spiller utliknet.

Mannen fra hjemmelagets sidelinje er opprinnelig fra Kosovo.

Politiet måtte rykke ut, og avhørte de to fedrene og flere vitner seint i går kveld. Det var avisa Hadeland som først meldte om voldsepisoden.

- Supporteren fra hjemmelaget, en voksen mann er siktet for ordensforstyrrelse og legemsbeskadigelse. Han har innrømmet delvis skyld, sier lensmann Geir B. Hermansen i Gran og Lunner til Dagbladet.

Blått øye og kul

Ifølge forklaringene til vitner og de to involverte fotballfedrene, ble den jublende faren fra Fagernes tildelt slag i hodet og ansiktet.

Vitner har forklart at tilrop mellom fedrene tilsynelatende bidro til at konflikten eskalerte. Politiet har ikke fått noen sikre forklaringer på hva som ble ropt.

- Mannen fra Fagernes-siden har fått blått øye og en kul, men trengte ikke å dra til sykehus. Begge fedrene ble sluppet fri etter at de hadde forklart seg for politiet nærmere midnatt.

Kniv

Andre tilskuere på den intense 1-1-kampen forklarte at de så en kniv i forbindelse med basketaket mellom de to rivaliserende nasjonalitetene og fotballfedrene i idrettspark.

- Politiet har beslaglagt en kniv som lå ved en bil. Det er på det rene at det ikke ble brukt kniv under basketaket.

- Vi har ennå ikke fått sjekket om kniven, som lå ved bilen til siktede, er et arbeidsredskap han eventuelt hadde med seg rett fra jobb til kampen, sier lensmannen.

Han opplyser at fotballfaren, som delvis har innrømmet skyld for angrepet, ikke er noen kjenning av politiet og at han har bodd i distriktet mange år.