Feiret under palmene

Stein Hoff (52) og Arvid Bentsen (50) fra Kristiansand feiret julaften under palmene på Barbados, etter å ha brukt 68 døgn på å krysse Atlanterhavet i en 23-fots robåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøyt to måneder etter avreise fra Los Gigantes på Tenerife i oktober, ankom de to eventyrlystne sørlendingene Barbados sist lørdag. Julefeiringen forløp uten ribbefett eller pinnekjøtt.

Det ble isteden piknik på stranda i selskap med familie og innfødte. Kalkun, skinke, søte poteter og solmodne frukter sto på menyen.

En velfortjent pause for ro-gutta fra Kristiansand som på drøye to måneder har tilbakelagt 2560 nautiske mil.

- På båten gikk det mest i frysetørret mat. Det var greit nok, men det var jo stas med solmodne bananer og meloner da vi kom i havn, sier Stein Hoff.

Tøffe tak

- Det har gått en uke siden vi kom til havn, men jeg har fremdeles vondt i fingrene - klarer ikke knytte neven engang.

- Det var flere ganger jeg skjønte at dette ikke var spesielt sunt, men dette er en sånn opplevelse jeg ikke ville vært foruten, sier Hoff.

Arvid Bentsen er enig.

- Du føler deg som en oppdagelsesreisende. Folk klappet da vi ankom Barbados. Dette er bare stort, sier Bentsen opprømt på telefon fra Karibia.

Perspektiv

- Like etter at vi så Barbados første gang - fra vel 32 nautiske mil utenfor kysten - hørte vi et sabla drønn fra et jetfly som kom rett over oss. Det var et Concorde-fly på vei østover til London. Flyet ville bruke tre-fire timer på å krysse Atlanteren. Det ga perspektiv - vi brukte jo drøyt to måneder, forteller Hoff fra solvarme Barbados.

<B>EN ANNERLEDES JUL:</B> Arvid Bentsen og Stein Hoff, som krysset Atlanterhavet i en 23-fots robåt, feiret jula på Barbados sammen med konene Bberit og Diana.
Jul på Barbados</B>