Feiret Valentinsdagen på cella

- Det er som å sitte i glassbur, sier drapsmistenkte Sven Erik Berger (49) og forloveden Karen (24).

TID FOR KJÆRLIGHET: Selv om de er mistenkt for drap, valgte Sven Erik Berger (49) å markere Valentinsdagen med sin forlovede Karen (24). Foto: Dagbladet
TID FOR KJÆRLIGHET: Selv om de er mistenkt for drap, valgte Sven Erik Berger (49) å markere Valentinsdagen med sin forlovede Karen (24). Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På tross av den dystre mistanken som henger over dem, sørget den fengslede Kongsberg-mannen Sven Erik Berger (49) for romantikk på cella i dag.

- Til deg min kjære, sa 49-åringen, og rakte sin filippinske forlovede Karen (24) en hjerteformet pute på Valentinsdagen.

- Til meg? utbrøt hun tydelig overrasket og rørt.

Paret sitter fengslet på politistasjonen i Cebu, en by med 750 000 innbyggere.

- Det er som å sitte i glassbur, sier Berger, om rommet de holdes på.

De har vært anholdt siden lørdag kveld, da de ble pågrepet på vei til Hongkong. De er mistenkt for å  ha drept seks år gamle Ella Joy Pique.

To av jentas klassekamerater ha vært vitne til kidnappingen av 6-åringen etter skoleslutt på Calajoan Elementary School tirsdag 8. februar. 

- Hun skal ha vinket til venninnene gjennom vinduet da de kjørte bort, sa advokat Frank Malilong, koordinator for en gruppe som samler inn penger til belønning av tips som kan føre til en oppklaring av saken.

Klassekameratene skal ha bidratt til fantomtegningen som førte til pågripelsen av nordmannen og hans filippinske kjæreste.

Paret mener imidlertid å ha bevis som skal fungere som alibi - blant annet foto- og videobevis og vitneobservasjoner.

Berger er ivrig hobbyfotograf, og forteller at han tok mange bilder den aktuelle dagen 6-åringen ble drept - som angivelig skal bevise at de befant seg flere timers kjøretur unna der jenta ble funnet død.

49-åringen opplyste til Dagbladet i går at de var på den norske skolen der kjæresten skal studere i 15-16 tida, og at han hadde med seg norske varer som bamsemums, kokesjokolade og spekesild.

Dagbladet har vært i kontakt med en av elevene ved skolen, som kan bekrefte at hun snakket med nordmannens 24 år gamle kjæreste da klokka var rundt 15.15, og at hun også hadde sett 49-åringen der.

FUNNET DREPT: Onsdag i forrige uke ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Filippinene. En 49 år gammel nordmann og hans 24 år gamle kjæreste er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Onsdag i forrige uke ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Filippinene. En 49 år gammel nordmann og hans 24 år gamle kjæreste er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat Vis mer