Feiring landet rundt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen: 13.00: Rekordforsøk i antall julebukker. Sender flest mulig barn på godterijakt rundt om i Bergen. 17.00: Tusenårsilden tennes på de sju fjellene rundt byen. Alle sentrumskirkene er åpne fra ettermiddagen til midnatt.

Trondheim: 15.00: Konsert i Nidarosdomen. Fakkeltog etter endt konsert. 17.00: Fredsild på Våttakammen og Kristiansten festning.

Tromsø: 12.00: Alle bydelene bidrar med program til et stort show på torget. Is- og snøaktiviteter. Avsluttes med tenning av en varde som er plassert på en flåte i sundet utenfor byen.

Kristiansand: Skal ha et stort mosjonsløp med kostymer på ettermiddagen. Hjerteslagene til byens ufødte nyttårsbarn skal overføres fra fødeavdelingen til storskjerm på Torvet. Containerhavna skal forvandles til et kunstverk med barn og spesiell lyssetting.

Stavanger: Fakkel- og trommetog fra fire bydeler samles på Torget kl. 23. «Slaget i Hafrsfjord» er tittelen på et lyd/bilde-show på storskjerm. Klokkeklang fra kirker, båter og biler...

Nordkapp: To hurtigruteskip vil ligge ved kai slik at turister og lokale kan feire sammen. Varden som skal tennes skal bli stående etter at feiringen er over.

Alta: Alta erklæres som by 31.12.1999 og det skal legges ned grunnstein til ny kirke.

Os: Skal feire etter målsettingen om at ingen skal være alene på nyttårsaften. Musikere er samlet til et digert tusenårskorps.

Arendal: Byens parkeringshus omgjøres til diskotek.

Ski: Nedsetting av grunnstein til Tusenårsstedet. Et skrin fylt av bilder av dagens moter, skolestiler og historiekalendere graves ned.

Levanger: Barn møter på torget med isblokker nedfrosset i melkekartonger og bygger isslott.

Vadsø: Tusenårsvarden tennes klokka 17.00 på Ørtangen.

Steinkjer: Markering på torget klokka 17.00 med fakkeltog.