Feit respons på liten pille

Folk trodde de skulle bli kvitt bilringene i en fei og ringte ned Ullevål sykehus i Oslo. Men mange hadde trolig ikke lest annonsen godt nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er overrasket over den enorme responsen som vi fikk i går. Folk trodde kanskje at de skulle få hjelp til å gå ned i vekt. Men dette er først og fremst en utprøving av et nytt legemiddel, sier overlege Serena Tonstad ved Senter for forebyggende medisin.

I motsetning til blodbankene som bruker store summer på å rekruttere nye blodgivere, kan Tonstad velge og vrake i interesserte forsøkskaniner. Hun trenger trenger 20 personer som frivillig blottstiller bilringene sine. Men kriteriene for å få være prøveklut er strenge, og overlegen presiserer at dette først og fremst er en studie som skal prøve ut et nytt legemiddel.

Det har betydning hvordan fettet fordeler seg på kroppen. Fett rundt magen er farligere enn valker andre steder på kroppen. Et drøyt midjemål er mye farligere enn brede hofter, fordi magefettet produserer fettsyrer (triglycerider) som sendes direkte til leveren.

Studien til Tonstad håper nå å avsløre fettvalkenes hemmelighet.

- Vær obs

- Fettet rundt magen reagerer negativt på flere typer hormoner. Produksjonen av insulin er et eksempel. Er du over 40 år og kommer fra en familie med godt midjemål, så vær obs, oppfordrer Tonstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer