Feit rotte reddet av åtte brannmenn

- Selv dyr mange hater fortjener respekt.

BOM FAST: Denne rotta hadde satt seg fast ved hoftene i et kumlokk og kom seg verken fram eller tilbake. Foto: NTB Scanpix
BOM FAST: Denne rotta hadde satt seg fast ved hoftene i et kumlokk og kom seg verken fram eller tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Redningsmannskapene i den tyske byen Bensheim fikk en uvanlig oppringning søndag, da en tjukk rotte trengte hjelp etter å ha satt seg fast i et kumlokk.

- Rotta hadde en god del vinter-fett og satt fast ved hoftene. Den kom verken den ene eller den andre veien, forteller redningsarbeider fra den lokale dyreredningstjenesten, Michael Sehr, til nyhetsbyrået DPA.

Etter mislykkede forsøk på å få løs den desperate rotta, så han seg nødt til å tilkalle ytterligere forsterkninger. Ifølge den tyske avisa Deutsche Welle deltok i alt åtte brannmenn i redningsaksjonen, som pågikk i drøye 25 minutter. Rotta skal ha kommet seg unna uskadet.

REDNINGSAKSJON: I alt åtte brannmenn hjalp til for å hjelpe rotta løs fra kumlokket. Foto: NTB Scanpix
REDNINGSAKSJON: I alt åtte brannmenn hjalp til for å hjelpe rotta løs fra kumlokket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I etterkant av hendelsen delte dyreredningstjenesten « Berufstierrettung Rhein Neckar» bilder av rotta på Facebook, til massiv respons fra publikum.

Mange hyller redningsmannskapenes innsats. Andre er kritiske til ressursene som ble brukt til å redde en rotte, spesielt ettersom flere byer jobber aktivt for å bekjempe rotter som skadedyr. Dortmund har blant annet igangsatt en større aksjon for å redusere antall rotter i byen ved å sette ut giftig agn i kloakken.

Sehr sier at han ikke ser at det skulle hindre dem i å rykke ut for å redde denne rotta.

- Selv dyr mange hater fortjener respekt, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer