Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feite voksne fikk barnemat for tidlig

Danske forskere mener babymaten bør vente til barnet er rundt seks måneder gammelt.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT... En fersk studie antyder at barn som får fast føde for tidlig risikerer å bli feite som voksne.
FOTO: SCANPIX
DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT... En fersk studie antyder at barn som får fast føde for tidlig risikerer å bli feite som voksne. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Hvis et barn tidlig begynner å spise fast føde, har det økt risiko for å komme til å lide av overvekt senere i livet, viser en fersk studie.

Danske forskerne har tatt utgangspunkt i en studie av 9 000 dansker som er blitt fulgt regelmessig helt siden fødselen i årene 1959-1961, skriver Forskning.no.

— Vi har sett på om det er noe ved den tidlige kosten som henger sammen med vekten når de er 42 år gamle. Vi fant ut at det betydde noe når de begynte å få mat med skje. Jo senere de begynte, dess mindre var risikoen for å være overvektig som 42-årig, sier professor Kim Fleischer Michaelsen på Institutt for Human Ernæring ved det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Den ferske studien blir offentliggjort i marsutgaven av tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition.

Studien gir svar på når spedbarna gikk fra utelukkende å bli ammet eller få morsmelkserstatning til å spise grønnsaker, kjøtt eller annen fast føde. Disse opplysningene har forskerne satt opp mot personenes BMI senere i livet, og finner økt forekomst av fedme blant dem som fikk fast føde tidligst.

— Jeg synes dette er en brikke i et puslespill som trekker mot at det er en god idé å vente med fast føde til omkring seksmånedersalderen, sier professoren til Videnskab.dk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!