Felix Henrik Valdemar Christian

Det er navnet til Danmarks nye prins.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navnet på prinsen, som er prins Joachim og prinsesse Alexandras andre barn, ble holdt hemmelig helt til dåpsseremonien startet klokka 14 i den sønderjydske byen Møgeltønder fredag.

Først da presten kom til den delen av seremonien hvor det ble spurt etter barnets navn, ble navnet avslørt.

Dåpen skjedde i en festpyntet Møgeltønder kirke. Blant de vel 200 gjestene var dronning Margrethe og prins Henrik, kronprins Frederik og prinsesse Alexandras foreldre Christa og Richard Manley.

På forhånd var det spekulert mye i om kronprins Frederik kanskje ville ta med seg sin australske kjæreste, Mary Donaldson, til dåpen. Men selv om det stadig spekuleres i kongelig forlovelse mellom de to, har dette ennå ikke skjedd, og alle som håpet på å se vakre Mary i Møgeltønder ble snytt.

Den som derimot sto på gjestelisten til dåpen var tidligere «James Bond», skuespilleren Roger Moore og hans danske kone Kristina.

Kampanje for navnet Knud

Før dåpen fredag har avisen Politiken ført en kampanje for at prinsen skulle få det danske navnet Knud. Men spekulasjonene gikk mer i retning av navnet Andreas, som også er et solid dansk navn, og som er den danske formen av André, som er ett av døpenavnene til prins Henrik, prinsens farfar.

Men det skulle altså bli Felix, som betyr lykke eller lykkebringende på latin.

Men prinsen fikk også navnet Henrik, etter sin farfar, Valdemar som et godt, gammelt navn i den danske kongefamilien og Christian for sikkerhets skyld dersom prinsen en dag skulle bli konge.

Fra før har prins Joachim og prinsesse Alexandra sønnen prins Nikolai William Alexander Frederik, til daglig kalt Nikolai.

Stengt for tilreisende

Det var prinsesse Alexandra som selv bar sin 74 dager gamle sønn til dåpen. Møgeltønder kirke ligger idyllisk til, i enden av slottsgaten som forbinder kirken med Schackenborg slott.

Tidlig fredag ble Møgeltønder stengt for tilreisende. Bare folk utstyrt med et spesielt adgangskort fikk komme inn i den lille byen som ikke ligger langt fra grensen til Tyskland.

Men mange tilreisende kom seg inn i byen før politiet «lukket portene». Det var også et enormt presseoppbud på grunn av den lille prinsens dåp. Rundt 100 TV-folk fylte gatene, og rundt 75 avis- og ukepressefolk var på plass for å dekke den kongelige begivenheten.

Blant journalistene var representanter for fire tyske medier, et engelsk og tre franske.

(NTB)

DØPT: Danmarks yngste kongelige familiemedlem ble døpt i Møgeltønder kirke i Sønderjylland i dag. Prinsen fikk navnet Felix Henrik Waldemar Christian. Gutten er prins Joachim og prinsesse Alexandras andre barn.