Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Felles ansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ifølge The New York Times har USA oppgitt planene om å pågripe de bosnisk-serbiske lederne Radovan Karadzic og Ratko Mladic. FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia har to ganger tatt ut tiltale mot dem for krigsforbrytelser, folkemord og forbrytelser mot menneskeheten. EUs tidligere spesialutsending til Bosnia, Carl Bildt, mener at amerikanerne skulle startet fra toppen, og ikke begynt med å arrestere de mindre forbryterne, selv om det er lettest å få fatt i dem. Årsaken til at amerikanerne nå har oppgitt å gripe de to lederne, er imidlertid frykten for amerikanske tap i en eventuell aksjon.
  • USA har hatt sine tap, og vi må spørre: Hvilken annen nasjon er villig til å ofre sine soldaters liv for FN-domstolen? Vil Sverige? Frankrike? Vil vi? Det er på tide at Europa ikke bare roper på USA etter hjelp, men forsøker å hjelpe seg selv, i alle fall dersom en krigsforbryterdomstol skal være reell og ikke på lissom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!