Felles bredside mot nynazismen

Fire av de største svenske avisene samarbeider nå i et unikt prosjekt for å kartlegge de nynazistiske miljøene. I dag, på Karl 12s dødsdag, offentliggjorde de resultatet. Nå skjerpes sikkerheten rundt avisene og deres journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Stockholmsavisene Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter og Svenska Dagbladet som samarbeider for å kartlegge de nynazistiske miljøene i Sverige. I dag, som er de nazistiske organisasjonenes høytidsdag, presenterer de navnene til 62 nøkkelpersoner i der nynazistiske og mc-kriminelle miljøet. Nordmannen og nynazisten Erik Blücher er en av dem.

- En advarsel til foreldrene

- Dette er ment som en advarsel og hjelp til foreldre til ungdom som er på vei inn i dette miljøet, sier, sjefredaktør Anders Gerdin i Aftonbladet.

Sikkerhetstiltakene rundt avisenes lokaler og journalistene er kraftig skjerpet i forbindelse med offentliggjøringen av resultatet.

- Nazistene har slått til tidligere, og det er ingen grunn til ikke å vente represalier fra dette miljøet også denne gang, sier Gerdin, som sier at avisene samarbeider med politiet for å ivareta sikkerheten.