Felles front mot homoekteskap

Kristne og muslimer hånd i hånd mot homofile på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) For første gang har kristne og muslimer i Kristiansand forent seg til felles kamp. Og det er kampen mot homofilt ekteskap som er den forenende faktoren, skriver Fæderlandsvennen.

Vanligvis har det vist seg vanskelig å finne forbrødring på tvers av religionene, men frykten for homoekteskap synes å  ha en samlende effekt.

- Både kristne og muslimer mener gud har skapt mann og kvinne til å leve sammen i ekteskap. Det taler både bibelen og koranen om, sier Jan Gossner, forstander av Kristiansand Frikirke, til avisen.

Det er laget et felles opprop mot forslaget til kjønnsnøytralt ekteskap i sørlandsbyen. Tre muslimske trossamfunn har skrevet under på oppropet.

- Islam er for at ekteskapet skal være mellom mann og kvinne. Slik har det vært helt siden Adam og Eva og fram til i dag, sier Muhammed Arshad Dar, leder av Det Muslimske Trossamfunn Kristiansand.

Agder-biskopen Olav Skjevesland, sogneprest Torbjørn Lied i Kristiansand, Filadelfia-pastor Øyvind Valvik og sogneprester fra den katolske kirken og flere andre frimenigheter har også skrevet under.

Pastor Jan Gossner i Frikirken i Kristiansand, har tidligere sagt til fædrelandsvennen:

- Homofile har i Norge frihet til å leve sammen, men de aller fleste kirkesamfunn er imot partnerskapsloven fordi den legitimerer en samlivsform som bibelen ikke godkjenner. Jeg mener at staten skal holde seg nøytral og beskytte ekteskapet og det naturlige samlivet. Å likestille ekteskap og partnerskap er ikke riktig.

KONFLIKT: Kirken og og forkjempere for homofile rettigheter er stadig i konflikt. Denne demonstranten protesterer på Petersplassen etter at Vatikanet i 2003 erklærte homofile for "umoralsk og en grov trussel mot samfunnet". Foto: REUTERS
KONFLIKT: Kirken og og forkjempere for homofile rettigheter er stadig i konflikt. Denne demonstranten protesterer på Petersplassen etter at Vatikanet i 2003 erklærte homofile for "umoralsk og en grov trussel mot samfunnet". Foto: REUTERS Vis mer

Samtidig melder Vårt Land at frikirkesamfunnene minsker i popularitet, og mister

stadig flere medlemmer.

Mohammed Arshad Dar, leder av Det Muslimske Trossamfunn for Agder-fylkene, har tidligere deltatt i den offentlige debatten rundt en tegning av

en liten gris på barneavdelingen på Sykehuset Sørlandet Kristiansand. Grisetegningen ble fjernet etter at muslimer klaget. Grisen regnes som et skittent dyr i islam.

MOT PARTNERSKAP: Biskopen i Agder, Olav Skjevesland, har skrevet under det flerkulturelle oppropet mot kjønnsnøytrale ekteskap på Sørlandet.