Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Felles nordisk strategi mot kugalskap

Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen ønsker en felles nordisk strategi mot kugalskap og andre trusler mot matvaresikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med ni andre nordiske ministre diskuterer landbruksministeren denne uka matvaresikkerhet under nordisk ministerrådsmøte på Svalbard.

Det er tilfeldig at møtet kommer like etter mistanken om utbrudd av kugalskap i Norge, men de siste ukers frykt for sykdommen kommer ifølge Bjarne Håkon Hanssen helt sikkert til å bli et tema i samtalene med de andre landenes landbruks- og fiskeriministre.

- Når det gjelder kugalskap og andre trusler mot matvaresikkerheten, er det svært viktig med en felles nordisk strategi, sier han til NTB.

De nordiske landene har ifølge statsråden så mye med hverandre å gjøre, at alle landene må ha en like streng praksis når det gjelder import og kontroll av dyr.

- Vi har vært veldig gode på matvaresikkerhet i Norge, men det hjelper lite hvis ikke praksisen er like streng i alle de nordiske landene, sier han.

(NTB)