Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fellesferie: Frykter rekordlange køer

Statens vegvesen venter rekordlange køer når fellesferien starter i morgen. Køene fører ofte til at utålmodige bilister kjører farligere enn ellers. E 18 mot Sørlandet er særlig hardt belastet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestfold vegkontor forventer at om lag 17.000 biler kommer til å reise sørover fredag. Til sammenligning ligger døgntrafikken på en firefelts motorveg vanligvis på 15.000 kjøretøy i begge retninger.

I Trondheim og Bergen forventes trafikken å gå som en vanlig fredag. Likevel anbefaler Vegmeldingsentralen at ikke alle reiser mellom klokken 14 og 18 fredag, men heller fordeler utfarten over flere dager.

- Vi har sett at trafikken har økt hver helg siden Kristi Himmelfartsdag og lurer på når det vil stoppe, sier Hanne Nilsen driftsleder i Statens Vegvesen Vestfold til NTB.

Skjerper kontrollen

Utrykningspolitiet skjerper kontrollen på de mest trafikkerte veiene i hele landet førstkommende helg og neste. Bilister som ferdes på E 18, E 6 og E 16 kan regne med å legge merke til flere av UPs patruljer.

Svette, varme bilister på vei til ferie har en tendens til å bli utålmodige og sløve, særlig når køene blir lange, opplyser UP.

- Dette øker antall farlige forbikjøringer og faren for at biler ligger for tett, sier Willy Langstrand, politiførstebetjent ved Utrykningspolitiets hovedkontor.

Han sier UP primært kommer til å foreta fart-, promille og adferdskontroller de kommende dagene. De utsendte patruljene kommer hovedsaklig til å stå ved ulykkesbelastede strekninger. Langstrand minner om tre-sekunders regelen når det gjelder avstand til bilen foran. Bilister som ligger ett sekund bak bilen foran, kan miste førerkortet.

- Vi har hittil i år sett en økning i antall ulykker med påkjøring bakfra. Også fartsnivået har økt i år, sier Langstrand.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!