Fellesferie: Frykter rekordlange køer

Statens vegvesen venter rekordlange køer når fellesferien starter i morgen. Køene fører ofte til at utålmodige bilister kjører farligere enn ellers. E 18 mot Sørlandet er særlig hardt belastet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vestfold vegkontor forventer at om lag 17.000 biler kommer til å reise sørover fredag. Til sammenligning ligger døgntrafikken på en firefelts motorveg vanligvis på 15.000 kjøretøy i begge retninger.

I Trondheim og Bergen forventes trafikken å gå som en vanlig fredag. Likevel anbefaler Vegmeldingsentralen at ikke alle reiser mellom klokken 14 og 18 fredag, men heller fordeler utfarten over flere dager.

- Vi har sett at trafikken har økt hver helg siden Kristi Himmelfartsdag og lurer på når det vil stoppe, sier Hanne Nilsen driftsleder i Statens Vegvesen Vestfold til NTB.

Skjerper kontrollen

Utrykningspolitiet skjerper kontrollen på de mest trafikkerte veiene i hele landet førstkommende helg og neste. Bilister som ferdes på E 18, E 6 og E 16 kan regne med å legge merke til flere av UPs patruljer.

Svette, varme bilister på vei til ferie har en tendens til å bli utålmodige og sløve, særlig når køene blir lange, opplyser UP.

- Dette øker antall farlige forbikjøringer og faren for at biler ligger for tett, sier Willy Langstrand, politiførstebetjent ved Utrykningspolitiets hovedkontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer