Fellesforbundet enstemmig om AFP

Går inn for at AFP-pensjonistene skal ha pensjon på dagens nivå livet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fellesforbundets landsmøte går enstemmig inn for at framtidens AFP-pensjonister skal ha en pensjon på dagens nivå livet ut.

Et offensivt vedtak om forsvar av AFP (avtalefestet pensjon) ble enstemmig vedtatt på Fellesforbundets landsmøte torsdag. Vedtaket innebærer at Fellesforbundet, som er LOs største forbund i privat sektor, stiller tøffe krav til forhandlingene om en ny AFP-ordning.

Fellesforbundets viktigste krav er «at AFP-tillegget skal utformes slik at de som ikke har arbeidsinntekt etter avgang som AFP-pensjonist, skal ha en pensjon på dagens nivå livet ut».

Fellesforbundet er med andre ord særlig opptatt av å sikre en god ordning for dem som ikke orker å arbeide noe ved siden av etter avgang ved 62 år.- Krevende
Fellesforbundets nyvalgte leder Arve Bakke sa på landsmøtet torsdag at det har vært krevende å komme fram til en enstemmig innstilling om AFP.

- Men det vil også bli krevende i det videre arbeidet når vi og LO skal fronte dette overfor arbeidsgiverne, sa han.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) argumenterte på landsmøtet onsdag hardt for at det skal lønne seg å stå lenger i arbeid. Det betyr at de som går av med tidligpensjon, vil få varig lavere pensjon enn de som står lenger.

Men til gjengjeld vil regjeringen gi AFP-pensjonister anledning til å jobbe så mye de vil ved siden av uten at det fører til redusert pensjon.

LO fornøyd
LO-leder Roar Flåthen er glad for at Fellesforbundets landsmøte er kommet fram til et enstemmig vedtak om AFP, og mener det styrker AFP-saken.

- Vedtaket samsvarer godt med LO-kongressens vedtak og er et godt utgangspunkt for LOs videre arbeid fram mot tariffoppgjøret, sier Flåthen.

(NTB)

PÅTROPPENDE: Fellesforbundets påtroppende leder Arne Bakke under landsmøtet.