Fellesforbundet enstemmig om AFP

Går inn for at AFP-pensjonistene skal ha pensjon på dagens nivå livet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fellesforbundets landsmøte går enstemmig inn for at framtidens AFP-pensjonister skal ha en pensjon på dagens nivå livet ut.

Et offensivt vedtak om forsvar av AFP (avtalefestet pensjon) ble enstemmig vedtatt på Fellesforbundets landsmøte torsdag. Vedtaket innebærer at Fellesforbundet, som er LOs største forbund i privat sektor, stiller tøffe krav til forhandlingene om en ny AFP-ordning.

Fellesforbundets viktigste krav er «at AFP-tillegget skal utformes slik at de som ikke har arbeidsinntekt etter avgang som AFP-pensjonist, skal ha en pensjon på dagens nivå livet ut».

Fellesforbundet er med andre ord særlig opptatt av å sikre en god ordning for dem som ikke orker å arbeide noe ved siden av etter avgang ved 62 år.- Krevende Fellesforbundets nyvalgte leder Arve Bakke sa på landsmøtet torsdag at det har vært krevende å komme fram til en enstemmig innstilling om AFP.

- Men det vil også bli krevende i det videre arbeidet når vi og LO skal fronte dette overfor arbeidsgiverne, sa han.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) argumenterte på landsmøtet onsdag hardt for at det skal lønne seg å stå lenger i arbeid. Det betyr at de som går av med tidligpensjon, vil få varig lavere pensjon enn de som står lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer