Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fellesforbundet krever at gjenåpnet hotell må stenge

Et streikerammet hotell i Oslo sentrum er delvis gjenåpnet med uorganiserte ansatte. Det er ikke streikebryteri, mener hotellet. Jo, det er det, sier Fellesforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radisson Blu Scandinavia i Oslo, tidligere kalt SAS-hotellet, stengte dørene dagen etter at streiken i hotell- og restaurantbransjen ble innledet. Kristi himmelfartsdag sørget uorganiserte ansatte og ledere for at deler av driften kunne gjenopptas. Det førte til en konfrontasjon mellom streikende arbeidere og vakter.

- Vi gjorde så godt vi kunne for å ta vare på gjestene våre. Vi ble nødt til å ringe politiet så de kunne få fri ferdsel, sier distriktsdirektør i hotellgruppa Carlson Rezidor, Tarje Hellebust, til NTB.

- Det er bare tull. Da politiet kom, ba de oss om å ikke hindre offentlig ferdsel, ikke blokkere nødutgangene og oppføre oss ordentlig. Ellers ønsket de oss god streik, sier lederen i Fellesforbundets avdeling 10 i Oslo, Tore Skjelstadaune.

- Møtes gjerne Hellebust vil ta saken opp med Fellesforbundets hovedtillitsvalgte.

- Vi skal ha et møte med hovedtillitsvalgt så snart hun er tilgjengelig. Da skal vi protestere mot at det faktisk ble fysisk håndgemeng torsdag, sier han.

- Vi tar gjerne et møte med dem, og da er det ett tema på agendaen. Det er stenging av hotellet, og at det skal fortsette å holde stengt, sier lederen i Fellesforbundets avdeling 10 i Oslo, Tore Skjelstadaune.

Fellesforbundet mener det er streikebryteri når hotellet nå har delvis gjenåpnet. Det er ikke Hellebust enig i.

- Vi har lov og rett til å holde det vi kan oppe. Vi har et ansvar for våre uorganiserte ansatte også, og et ansvar for gjestene. Vi driver ikke streikebryteri, sier Hellebust.

Han får støtte av NHO Reiselivs forhandlingsleder, Jostein Hansen.

- Vi synes dette var spesielt. Det er en ulovlig aksjon. De hindrer vareleveranser, og de stopper gjester fra å gå inn. Vi vurderer sak, sier han.

Rolige forhold Kommunikasjonsansvarlig Vidar Grønli i Fellesforbundet sier at situasjonen ved hotellet er mellom de tillitsvalgte og hotellet.

- Jeg kjenner ikke detaljene i saken, men vi ser at det innimellom kommer saker som er vanskelig å håndtere for folk. Det er mye følelser inne i bildet, men vi ønsker minst mulig støy omkring streiken, sier Grønli.

- Vi oppfordrer folkene våre til å ikke la seg provosere. Vi har fått meldinger om enkelte episoder rundt i landet, men det er for det meste rolig, fortsetter han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!